Chinese koolstamppot met ananas
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Zoete Chinese koolvariatie met spek
Ingrediënten 4 recipe.people
1 kg 1 kg kruimige aardappels300 g 300 g fijngesneden Chinese kool
200 g 200 g ananas uit blik
125 g 125 g magere spekblokjes
2 tbsp 2 el halfvolle mayonaise
2 tbsp 2 el vloeibare margarine
1 g 1 275 gram Unox Extra Magere Rookworst
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 646,74 kcal |
Koolhydraten | 59,69 g |
Eiwitten | 20,42 g |
Vetten | 34,59 g |
Bereidingswijze
Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze met een beetje zout in ca. 20 min. gaar. Snijd de ananas in stukjes. Bereid de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet de aardappels af en stamp ze met de margarine en de mayonaise tot een smeue puree. Schep de Chinese kool erdoor en laat het op laag vuur goed doorwarmen.
Bak intussen de spekjes uit. Schep de spekjes en de ananas door de stamppot en maak deze op smaak af met peper en zout. Snijd de rookworst in vieren. Schep de stamppot op borden en leg op elk bord een stuk rookworst.
Bron
www.unox.nl