Heerlijke boerenkoolstamppot met rode paprika
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Een gezonde en makkelijke variatie op de klassieke boerenkoolstamppot!
Ingrediënten 4 recipe.people
1250 g 1250 g kruimig kokende aardappelen1 1 ui
2 2 teentjes knoflook
2 2 rode paprikas
600 g 600 g panklare boerenkool
2 tbsp 2 eetlepels vloeibare margarine
70 g 1 blikje extra geconcentreerde tomatenpuree (70 g)
0.5 tsp 0.5 theelepel suiker
250 g 1 Unox boerenscharrel rookworst 250 g
250 ml 2 -2.5 dl warme melk
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 611,51 kcal |
Koolhydraten | 77,97 g |
Eiwitten | 24,82 g |
Vetten | 19,45 g |
Bereidingswijze
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Maak de paprikas schoon en snijd ze in stukjes. Kook de aardappelen in een laagje water met zout naar smaak, met de deksel op de pan in 10 minuten.
Verdeel na 10 minuten koken de boerenkool over de aardappelen en kook alles in 15 minuten gaar.
Verhit intussen de margarine in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag en fruit de ui 3 minuten. Pers de knoflook erboven uit en voeg de paprika toe. Bak ze 5 minuten op een halfhoog vuur mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. Schenk 4 dl heet water in de pan en voeg de suiker toe. Laat de tomatensaus in 10 minuten op een laag vuur inkoken tot een dikke saus en de paprika beetgaar worden. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de worst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet de aardappelen en de boerenkool af en stamp ze door elkaar. Voeg zoveel van de melk toe zodat een smeue stamppot Verdeel de stamppot over de borden en verdeel het paprikamengsel erover. Snijd de worst in vieren en leg de stukken bij de stamppot.
Bron
Serveertip
Smaakt lekker met een Unox pittige rookworst.