gehakttaart met spinazie

  • Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 23-02-2014

heerlijke hartige taart, die als hoofdgerecht gegeten kan worden,
maar ook bij een buffet heerlijk smaakt.
lekker met een frisse salade erbij.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
voor het deeg;
200 gr. bloem,
100 gr. boter,,
0,5 theel. zout
voor de vulling;
2 eieren,
2 dl. creme fraiche,
2 eetl. paneermeel.
2 theel. kerrypoeder,
50 gr. belegen geraspte kaas,
1 ui,
2 teentjes knofkook,
50 gr. boter,
1 theel. tijm.
500 gr. panklare spinazie,
400 gr. lams of rundergehakt,
zout, peper, nootmuskaat.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
foodprocessor met sikkelmes,
wok,
schuimspaan,
schaaltje,
deegroller,
vork,
garde of mixer,
taartvorm 24 cm O

Voorbereiding

Doe de bloem met het zout en de in stukken gesneden boter in een kom (met het sikkelvormige mes) van een foodprocecessor en laat de machinekort draaien tot alles goed gemengd is.
Voeg 2 eetl. ijskoud water toe en laat de machine nog even kort draaien tot het mengsel een korrelige massa is.
Neem het deeg uit de kom en druk het met de hand tot een samenhangende bal.
Laat het afgedekt in de koelkast minstens 30 minuten rusten.
Oven voorverwarmen op gasstand 5 (200 C)

Bereidingswijze

Snipper de gepelde ui en knoflookteentjes.
Verhit de helft van de boter in een wok en roerbak het gehakt met knoflook en tijm rul.
Voeg zout en peper naar smaak toe,
Schep het gehakt met een schuimspaan uit de pan.
Verhit de rest van de boter in dezelfde pan en roerbak de ui ca. 3 minuten.
Voeg de spinazie toe en roerbak ca. 3 minuten tot de spinazie is geslonken en het vocht verdampt is.
Breng de spinazie op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Roer het gehakt door de spinazie.
Rol het deeg , op een met bloem bestoven werkvlak, uit tot een ronde lap van ca. 28 cm.
Bekleed hiermee een taartvorm van 24 cm.
Prik met een vork gaatjes in de bodem. en bestrooi met paneermeel.
Klop de eieren met de creme fraiche en kerry.
Verdeel het gehakt-spinaziemengsel over de deegbodem, schenk het eimengsel erover en bestrooi het geheel met de geraspte kaas.
Bak de taart, 1 richel onder het midden van de voorverwarmde oven in ca. 40 minuten goudbruin en gaar.

Bron

gevonden in een tijdschrift, maar wanneer???

Serveertip

lekker met een frisse salade.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Sophie52 avatar
Sophie52 24-02-2014

ik heb deze taart vandaag gemaakt, de vulling is heerlijk zelf had ik niet genoeg spinazie dus een courgette erbij gedaan. Maar de bodem was slecht!! melig en het leek niet gebakken dus hebben we daar omheen gegeten en de volgende keer gebruik ik hartige taartdeeg voor de bodem!

270258 avatar
270258 24-02-2014

waarom wordt er een verkeerde naam van de maker van het recept bij gezet? dit is me al een keer eerder opgevallen. jammer hoor!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten