Super gevulde calzone pizza voor grote eters

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 23-02-2014
  • Super gevulde calzone pizza voor grote eters

    Super gevulde calzone pizza voor grote eters

    Super gevulde calzone pizza voor grote eters

  • Super gevulde calzone pizza voor grote eters

    Super gevulde calzone pizza voor grote eters

    Super gevulde calzone pizza voor grote eters

Mmmm. We hebben weer gesmuld. Iedereen kent wel de calzone. In feite een pizza, maar dan dichtgeklapt en met een royalere vulling. Dit is echt een hele hap, maar hij is snel te maken en lekkerder dan die van een Italiaan. Er zit namelijk veel meer in, dus heeft ook meer smaken en deeg is lekker krokant. Met vullingen kan je eindeloos varieren, maar deze is bijzonder rijk. Maak dus vanaf nu je eigen calzone. Hoeveelheden zijn voor 2 stuks.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
500 gr bloem
1 zakje gist
4 el olijfolie
275 ml lauw water

2 uien
2 teentjes knoflook
1 blik tomatenblokjes
150 gr salami
150 gr gekookte ham
250 gr champignons
1 zakje oude geraspte kaas
Zeezout
Vers gemalen zwarte peper
Oregano
Tijm
Basilicum
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Bakplaat, bakpapier

Bereidingswijze

Voeg alle ingrediten voor het deeg samen. Goed kneden. Verdeel deeg in twee gelijke delen. Bakplaat nemen, met 2 velletjes bakpapier bekleden, beetje bloem erop strooien en de twee deegballen als rondjes dun rollen en erop leggen. Strooi ook wat bloem op het deeg want dan klapt hij makkelijker dicht.
Doe tomaten uitgelekt in een schaal, bestrooi met oregano, tijm en basilicum en breng verder op smaak met peper en zout. Knoflook persen, ui snipperen en toevoegen. Saus verdelen op de helft van de deegrondjes en hou iets apart. Salami en ham snipperen, champignons fijn snijden en even kort aanbraden. Verdeel dit over de saus en strooi er kaas over. Bewaar wat kaas. Nu voorzichtig, met behulp van het bakpapier dichtklappen. Randen goed aandrukken met een vork. Er mag geen sap uitlopen. Bestrijk de bovenkanten met restant van de saus en strooi er de overgebleven kaas over. Zo ziet het er niet alleen mooier uit, maar is hij ook veel lekkerder. Heteluchtoven voorverwarmen op 250 graden. Plaat erin zetten en in 12 minuten krokant en goudbruin bakken.

Serveertip

Neem er eventueel salade bij.

Laatste reacties

hyacintje avatar
hyacintje 11-03-2014

Afgelopen weekend deze pizza gemaakt, heerlijk! De volgende keer wil mijn dochter mini calzonesmaken zodat ieder zijn eigen vulling kan kiezen....

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten