Salade van quinoa, spinazie en feta en tomaat

  • Vegetarisch, Lunch/Brunch
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 21-02-2014

Lekker licht en pittig gerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
100 Gr. Quinoa (gekookt, half kopje voordat je het kookt)


4 zongedroogde tomaten (als je de versie neemt die niet uit de olie komt, zijn ze een stuk lichter)


12 groene olijven


10 cherrytomaatjes


40 gram apetina feta


35 gram spinazie


peterselie


Halve rode ui



dressing:


halve rode ui


0.5-1 theelepel dyon mosterd


5 el citroensap


3 el olijfolie


peper en zout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1071,89 kcal
Koolhydraten 86,97 g
Eiwitten 27,31 g
Vetten 63,52 g
Benodigdheden
Zeef

Voorbereiding

Kook de quinoa met een ruime kop water en een beetje zout in ongeveer 15 minuten gaar. Laat het uitlekken in een zeef.



Week de gedroogde tomaten in kokend heet water.



Voor de dressing:


snipper een halve ui, doe die in een maatbeker, samen met een handje verse peterselie, de citroensap, mosterd, peper en zout.

Bereidingswijze

Maak de dressing door de ingrediten te mengen met de staafmixer. Voeg vervolgens, terwijl je mixt, langzaam de olie toe, totdat je een mooie gebonden dressing hebt.



Halveer de tomaatjes, snijd de andere halve ui in dunne ringen, snijd de olijven in ringetjes, snijd de zongedroogde tomaat in stukjes. Meng de ingrediten met de uitgelekte quinoa en de spinazie. Doe de feta eroverheen en garneer met wat verse peterselie.



serveer de dressing apart. Voor een bord heb je maar een eetlepel nodig.

Serveertip

Je kunt deze salade ook als hoofdgerecht maken. Maak dan wat meer en voeg noten toe, zoals ongepelde amandelen, pijnboompitten, pistachenoten of wat je maar wil. Ook lekker met rucola.



Een portie op bovenstaande manier bereid, bevat ongeveer 325 kcal.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten