Bladerdeegflapjes met tonijn, roomkaas en olijven

  • Mediterraan, Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 19-02-2014
  • Bladerdeegflapjes met tonijn, roomkaas en olijven

    Bladerdeegflapjes met tonijn, roomkaas en olijven

    Bladerdeegflapjes met tonijn, roomkaas en olijven

  • Bladerdeegflapjes met tonijn, roomkaas en olijven

    Bladerdeegflapjes met tonijn, roomkaas en olijven

    Bladerdeegflapjes met tonijn, roomkaas en olijven

  • Bladerdeegflapjes met tonijn, roomkaas en olijven

    Bladerdeegflapjes met tonijn, roomkaas en olijven

    Bladerdeegflapjes met tonijn, roomkaas en olijven

Voor degenen die van tonijn en olijven houden is dit de ultieme borrelsnack/weekendhap. Echt geweldig lekker en nog heel erg gezond ook voor hart en bloedvaten. Probeer zelf maar, proef hoe geweldig die smaken samenkomen in dat krokante omhulsel. Ruim voldoende voor 10 envelopjes van bladerdeeg, hangt ervan af hoe dik de vulling is die je erin doet.

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
1 blikje tonijn op olie
150 gr roomkaas
6 plakjes bladerdeeg
50 gr groene olijven gevuld met paprika
1 ui
1 ei (dooier) of koffiemelk
Vers gemalen zwarte peper
Oregano
Zeezout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Bakplaat, bakpapier.

Bereidingswijze

Pakje bladerdeeg (Koopmans of AH) bij kamertemperatuur laten ontdooien op het aanrecht. Maak de vulling (zie foto), ui heel fijn hakken, olijven gevuld met paprika nemen (vers te koop bij AH) en in dunne ringen snijden. Blikje tonijn openen en met een vork uit elkaar plukken/prakken. Tonijn mengen met ui, olijven en roomkaas. Op smaak brengen met peper, zout en gedroogde oregano.

Bladerdeeg op een werkvlak leggen op wat bloem zodat het niet plakt. Voor mini flapjes de deegplakjes halveren met een scherp mes. Op die manier heb je er 12, dus de dubbele hoeveelheid. Verdeel de tonijnvulling midden op het deeg, bestrijk de randjes met eigeel en klap ze diagonaal dicht. Druk de randjes goed aan met een vork en bestrijk de bovenkant ook met eigeel. Neem de bakplaat, leg er bakpapier op en leg de flapjes erop. Heteluchtoven voorverwarmen op 175 graden, schuif de plaat erin en bak in 25 minuten krokant en mooi goudbruin. Warm heerlijk en koud ook heerlijk.

Serveertip

Heerlijk bij de borrel, als lunchbroodje, bij de buis of op een buffet.

Laatste reacties

estherbakermans avatar
estherbakermans 20-02-2014

hallo alex ik bewaar hem ik vervang wel de olijven die lust hier niemand maar peppadew met tonijn is ook erg lekker dank je wel gr esther

Purrie avatar
Purrie 20-02-2014

wat een lekker hapje weer Alex! Ga dit zeker maken!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten