Kip met hoisin-gember-honing-chili marinade

  • Aziatisch, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 19-02-2014
  • Kip met hoisin-gember-honing-chili marinade

    Kip met hoisin-gember-honing-chili marinade

    Kip met hoisin-gember-honing-chili marinade

  • Kip met hoisin-gember-honing-chili marinade

    Kip met hoisin-gember-honing-chili marinade

    Kip met hoisin-gember-honing-chili marinade

  • Kip met hoisin-gember-honing-chili marinade

    Kip met hoisin-gember-honing-chili marinade

    Kip met hoisin-gember-honing-chili marinade

Mmmm. Deze kippenvleugeltjes zijn lekker pittig, krokant en een klein beetje zoet. Heerlijk kluiven bij de buis, maar ze doen het ook prima bij nasi of bami goreng, hete (sajoer) boontjes, gewokte broccoli of andere Aziatische roerbakgroenten.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kilo kippenvleugels of drumsticks
4 teentjes knoflook, geperst
4 cm verse gember, geraspt
2 el honing
2 el sojasaus
150 ml hoisinsaus
2 el pittige chilisaus
Suiker
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 401,66 kcal
Koolhydraten 22,86 g
Eiwitten 49,33 g
Vetten 12,12 g
Benodigdheden
Bakplaat, grillrooster

Bereidingswijze

Neem een flinke schaal en doe er geperste knoflook, geraspte gember, honing, hoisinsaus, sojasaus en chilisaus in. Voeg 2 el water toe zodat de marinade niet te dik is. Breng op smaak met een vleugje suiker. Leg kippenvleugels of drumsticks erin en meng goed met de marinade. Laat afgedekt enkele uren in de koelkast staan zodat die smaken in de kip kunnen trekken. Hoe langer, hoe beter. Heteluchtoven voorverwarmen op 180 graden, grillrooster nemen met bakplaat eronder (tegen lekken), kipdelen erop leggen en in ongeveer 35 minuten gaar, krokant en goudbruin bakken. Kip op een schaal, of op borden leggen en smullen!

Serveertip

Neem er als tegenhanger frisse komkommersalade bij.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Fressnapf avatar
Fressnapf 13-05-2014

Leuk Louise, dank je wel. Ik doe nu ook met drumsticks, net zo lekker. Grt. Alex ^O^

alidada avatar
alidada 12-05-2014

Hoi Alex, dit recept heb ik vorige week gemaakt, het was eigenlijk bedoeld als borrelhap maar ik had geen fut om groenten enz. te maken. Ik heb het toen gegeten met wat spicy aardappelen (als dikke frieten gesneden met pittige kruiden erover) plus een eenvoudige komkommersalade met wat pit. Super simpel maar super lekker. Volgende keer neem ik eens drumsticks. Maar bij een verjaardag of gewoon bij de borrel neem ik dan weer eens kippenvleugels. Ik heb 2 foto-s geplaatst. Groetjes, Louise

evdk avatar
evdk 03-03-2014

super lekker.....

`paulina avatar
`paulina 01-03-2014

Bedankt Alex,dit lijkt me heerlijk om te maken.

Joyce1956 avatar
Joyce1956 26-02-2014

Hoi Alex dit lijkt mij een heerlijk recept, vandaar dat ik het heb meegenomen. Groetjes Joyce

h_buizer avatar
h_buizer 23-02-2014

O, gut, nu zie ik pas dat er ook honing in gaat, maar kan mijn reactie niet meer veranderen, Ook iets van het nieuwe (niet-)verbeterde Smulweb.

h_buizer avatar
h_buizer 23-02-2014

Hi Alex.. Eh...de naam van het recept zegt:.. honing-chili...marinade. Maar dat moet waarschijnlijk: HOISIN zijn?? Zelf werd ik een beetje op het verkeerde been gezet. .Kun je dit nog veranderen? Thanks, Henny

alidada avatar
alidada 23-02-2014

Dat klinkt lekker Alex, ik bewaar het (als het gaat want de laatste keer is het niet gelukt. Gr. Louise

adeline43 avatar
adeline43 22-02-2014

Lijkt mij super lekker!Bedankt,groetjes Adeline

Anton1953 avatar
Anton1953 21-02-2014

Heb deze meegenomen, lijkt me heerlijk bij de buis

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten