stroopwafeltaart
- Banket
- 30-60 min.
Bakken zonder oven
Ingrediënten 8 personen
12 stroopwafels (voor de bodum)3 stroopwafels (voor de topping)
200 gr. karamelstroop ( Dr. Oetker)
500 mlslagroom
300 gr. monchou (zacht en luchtig)
1-2 zakjes vanillesuiker
2 zakjes klopfix
Benodigdheden
Springvorm 24 cmBakpapier
Mengkom
Eventueel keukenmachine
Voorbereiding
Bekleed de springvorm met bakpapier.
Bereidingswijze
Begin met het maken van de bodum.
Verkruimel daarvoor de stroopwafels ( kan ook in de keukenmachine niet te klein).
Als de stroopwafels verkruimelt zijn doe deze in de kom en voeg de karamelsaus toe goed doorroeren en in de springvorm doen even aandrukken met een lepel.
Slagroom opkloppen met 2 zakjes klopfixals deze goed is mengen met de monchou en de zakjes vanillesuiker.
Schep het slagroom monchoumengsel over de stroopwafelbodum en stijk het geheel mooi glad.
Verkruimel de 3 overgebleven stroopwafels en strooi deze over de taart eventueel kun je er ook nog wat karamelsaus overgieten en geraspte chocola.
de taart moet nu minimaal 1 uur in de koelkast opstijven.
Bron
lekker en simpel