Wildstoofpot van hert, haas en wildzwijn
- Europees, Hoofdgerecht
- > 120 min.
Als je liefhebber bent van wild kun je het seizoen een beetje rekken door het een en ander in de diepvries te doen. Zo heb je altijd wat lekkers op voorraad als het in de winkels niet te verkrijgen is.
Het wildseizoen is relatief kort dus je moet je slag slaan als de tijd daar is.
En zeg nou zelf wat is er nou lekkerder dan zon stoofpotje van wild, daar zit toch veel meer smaak aan dan gewoon vlees.
Ingrediënten 5 recipe.people
1 kg wildpoulet van hert, haas en wildzwijn150 gram spekreepjes
250 gram sjalotten
250 gram (kastanje)champignons
250 ml rode wijn
250 ml wildbouillon of wildfond
1 el mosterd
2 sneetjes peperkoek
2 laurierblaadje
4 kruidnagels
enkele takjes tijm
8 jeneverbessen
1 tl piment
peper en zout
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 381,92 kcal |
Koolhydraten | 16,16 g |
Eiwitten | 36,20 g |
Vetten | 14,40 g |
Bereidingswijze
braad het vlees aan en doe alle kruiden erbij
bak in een andere pan het spek met de sjalotten
daarna gaat alles bij elkaar
voeg de mosterd, wijn en de bouillon toe
en laat het geheel ongeveer 2 tot 3 uur op een klein pitje sudderen
voeg, indien nodig, bouillon of wijn toe
voeg op het laatst de champignons en de peperkoek toe
laat het nog even stoven totdat de champignons gaar zijn en het vlees zacht is
Serveertip
Lekker met rode kool of spruitjes. Een stoofpeertje en/of appelcompote maakt het helemaal tot een feest.