Wildstoofpot van hert, haas en wildzwijn

  • Europees, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 18-02-2014
  • Wildstoofpot van hert, haas en wildzwijn

    Wildstoofpot van hert, haas en wildzwijn

    Wildstoofpot van hert, haas en wildzwijn

Als je liefhebber bent van wild kun je het seizoen een beetje rekken door het een en ander in de diepvries te doen. Zo heb je altijd wat lekkers op voorraad als het in de winkels niet te verkrijgen is.
Het wildseizoen is relatief kort dus je moet je slag slaan als de tijd daar is.
En zeg nou zelf wat is er nou lekkerder dan zon stoofpotje van wild, daar zit toch veel meer smaak aan dan gewoon vlees.

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
1 kg wildpoulet van hert, haas en wildzwijn
150 gram spekreepjes
250 gram sjalotten
250 gram (kastanje)champignons
250 ml rode wijn
250 ml wildbouillon of wildfond
1 el mosterd
2 sneetjes peperkoek
2 laurierblaadje
4 kruidnagels
enkele takjes tijm
8 jeneverbessen
1 tl piment
peper en zout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 381,92 kcal
Koolhydraten 16,16 g
Eiwitten 36,20 g
Vetten 14,40 g

Bereidingswijze

braad het vlees aan en doe alle kruiden erbij
bak in een andere pan het spek met de sjalotten
daarna gaat alles bij elkaar
voeg de mosterd, wijn en de bouillon toe
en laat het geheel ongeveer 2 tot 3 uur op een klein pitje sudderen
voeg, indien nodig, bouillon of wijn toe
voeg op het laatst de champignons en de peperkoek toe
laat het nog even stoven totdat de champignons gaar zijn en het vlees zacht is

Serveertip

Lekker met rode kool of spruitjes. Een stoofpeertje en/of appelcompote maakt het helemaal tot een feest.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten