Spinaziequiche met kruiden-knoflookkaas gedr.tomaten pijnboompitten

  • Italiaans, Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 16-02-2014
  • Spinaziequiche met kruiden-knoflookkaas gedr.tomaten pijnboompitten

    Spinaziequiche met kruiden-knoflookkaas gedr.tomaten pijnboompitten

    Spinaziequiche met kruiden-knoflookkaas gedr.tomaten pijnboompitten

Super lekker romige quiche. Extra lekker door de toevoeging van de gedroogde tomaatjes en de kruidenroomkaas. Al vaak gemaakt en iedere keer weer wordt het recept gevraagd. Lekker als borrelhapje, maar ook heerlijk op een buffet of als lunchgerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
1 rol bladerdeeg van Tante Fanny (of 6 - 8 plakjes diepvries bladerdeeg)
plm. 300 - 350 gram bladspinazie (ik heb diepgevroren spinazie gebruikt; gebruik je verse spinazie deze dan eerst even blacheren)
1 kleine ui
plm. 6 plakjes jong belegen kaas
1 eetlepel zonnebloemolie (of olie van de gedroogde tomaten)
5 gedroogde tomaten (op olie) goed uitgelekt
100 gram kruiden-knoflookroomkaas
peper, zout
nootmuskaat
(eventueel 25 gramm pijnboompitten)
75 gram geraspte belegen kaas
200 ml slagroom
3 eieren
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Bakplaat
vergiet
(eventueel bakpapier als je plakjes diepvries bladerdeeg gebruikt; bij het bladerdeeg van Tante Fanny zit er bladerdeeg bij)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden of kijk op de verpakking welke temperatuur aanbevolen wordt.
Ontdooi de spinazie ruim tevoren en laat ze goed uitlekken in een vergiet..
Pel en snipper de ui.
Snij de goed uitgelekte tomaten in kleine stukjes.

Verhit de olie in de wok. Bak hierin de uitsnippers glazig. Voeg de spinazie toe en roerbak deze even mee (3 minuten).
Doe de spinazie in een vergiet en laat goed uitlekken.
Doe de spinazie nu in een schaal. Roer de stukjes gedroogde tomaten en de in stukjes gesneden kruidenroomkaas erdoor.
Maak de spinazie op smaak met peper, zout en eventueel nootmuskaat.
Bekleed de bakplaat met bakpapier en het bladerdeeg.
Beleg het bladerdeeg met de plakjes kaas.
Verdeel hierover het spinaziemengsel.
Bestrooi eventueel met de pijnboompitten.
Klop de eieren los met de room. Verdeel dit over de spinazie.
Bestrooi de quiche met de geraspte kaas.
Bak de quiche plm. 20 minuten op de 2e richel onderin de oven tot de quiche goudbruin is. (Oventijd kan verschillen. Is afhankelijk van je oven!)

Bron

??

Serveertip

In kleine stukjes lekker als borrelhapje.
Kan ook als voorgerecht gegarneerd met wat kerstomaatjes.
Lekker bij de lunch met een kopje soep.
Lekker als buffetgerecht.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

jocucina avatar
jocucina 19-02-2014

Ook weer meegenomen, heerlijk. Joke

petoeke2 avatar
petoeke2 19-02-2014

Hartelijk dan ook voor dit recept Petra! Dit ga ik ook eens maken lieve groetjes

alidada avatar
alidada 18-02-2014

Heb je recept bewaard Petra maar zie het niet staan. Morgen nog maar een keer proberen. Groetjes, Louise

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten