Turks brood (lavas)

  • Turks, Brood
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 15-02-2014
  • Turks brood (lavas)

    Turks brood (lavas)

    Turks brood (lavas)

Flinterdun brood uit de Turkse keuken, dat bol staat met warme lucht als het uit de oven komt. Lekker met zout erop en maanzaad of sesam.

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
1 kopje bloem evt. met beetje volkoren erdoor
1/4 kopje lauw water
1/4 kopje melk
zout
suiker
gist
maanzaad of sesam (of allebei)
1 ei
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Meng bloem met water, melk, suiker en gist. Het deeg moet niet plakken en loskomen van de mengkom. Desnoods bijsturen als het te droog of nat is. Laat het 20-30 min. rijzen in de kom. Eventueel minuutje zachtjes in de magnetron om het sneller te laten rijzen.

Verdeel het deegin porties van ongeveer een tennisbal. Deze rol je uit tot een flinterdunne laag. Als je klaar bent met uitrollen klap je het deeg dubbel en rol je er nog n keer overheen. Het doel is om de lagen aan elkaar te laten plakken, maar niet tot n laag rollen.

Bestrijk de bovenkant met ei en bestrooi met grof zout, maanzaad en/of sesamzaad.

Bereidingswijze

Afbakken in een voorverwarmde oven op 190 'C tot het lichtbruin kleurt, gaat bobbelen en zich opvult met lucht.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten