Indiaas naanbrood (10 stuks)
- Indiaas, Brood
- 60-120 min.
Een lekker broodje voor bij een Indiaas gerecht.
Ingrediënten 10 recipe.people
~~125 g boter500 g tarwebloem
1 zakje gedroogde gist
10 g zout
150 g Griekse yoghurt
150 ml lauwwarm water
4 takjes koriander
3 teentjes knoflook
1 tl versgemalen zwarte peper
olie om in te vetten
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 300,65 kcal |
Koolhydraten | 36,71 g |
Eiwitten | 7,64 g |
Vetten | 13,16 g |
Benodigdheden
Oven,grote komVoorbereiding
~~Verwarm de oven voor op 35 C
Bereidingswijze
~~Verwarm de oven voor op 35 C. Smelt de boter. Meng in een kom de bloem met de gist en het zout en voeg al roerend de yoghurt, 75 ml gesmolten boter en het water toe. Meng alles tot een samenhangend deeg. Neem het deeg uit de kom en kneed het op een met bloem bestoven werkvlak in circa 10 minuten soepel en elastisch. Laat het deeg circa 30 minuten in de oven rijzen tot het volume verdubbeld is. Haal het deeg uit de oven en verhoog de oventemperatuur naar 200 C. Hak de koriander fijn. Pel en pers de knoflook en roer ze met de koriander en de peper door de rest van de gesmolten boter. Kneed het deeg nog een keer door en verdeel het in 10 stukken. Druk ze uit tot druppelvormige platte broodjes, leg ze op 2 ingevette bakplaten en bestrijk ze royaal met de korianderboter. Schuif de bakplaten met 10 cm tussenruimte in de oven en bak de naanbroden in circa 15 minuten goudbruin en gaar. Laat ze op een rooster afkoelen.
Bron
24 kitchen
Serveertip
Lekker bij een Indiaas gerecht.