1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep

Door: Tilly64

  • Nederlands, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-02-2014

Ingrediënten 4 personen


Bloemkoolsoep
350 gram Bloemkool of Broccoli, zie leuke tips
400 gram Aardappels (hardkokend Aldi) of zie leuke tips
200 gram Prei of zie leuke tips
2 à 3 teentjes Knoflook
1 theelepels Harissa Pikante Variant opgehoopt (zie recept)
1/2 Kruidenbouillonblokje of 1 Paddenstoelenbouillonblokje (JUMBO)
1 beker Cremè Fraîche of zie leuke tips
1 Kruiden Smeerkaasje (Bayernland) of zie leuke tips
1 stukje Kruidenboter (zie recept)
1 liter Water met of zonder bouillonpoeder of blokje

Extra kruiden
'n beetje Marjoraan, Oregano, Venkel, Kervel, Bonenkruid en Komijn


Verder heb je nodig


Staafmixer

Bloemkoolsoep

deze foto is van de 2 de variant

deze foto is van de 2 de variant

Bloemkool kun je op veel manieren klaar maken, dit is een soep recept. Simpel, lekker en eenvoudig. Veel heb je ervoor niet nodig. Harissa is eigenlijk 'n soort bouillonblokje dat je heel gemakkelijk zelf kunt maken zie recept als je wilt.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Smelt de kruidenboter samen met de Harissa en 1/2 kruidenbouillonblokje in de ketel. Doe erdan de aardappel blokjes (of bulgur, couscous of polenta), prei ringetjes en de bloemkool roosjes bij samen met de fijn gesneden knoflook. Laat dit dan onder geregeld roeren zo'n 5 minuutjes bakken. Voeg er dan 't water bij, laat aan de kook komen en zet dan stil. Laat dit dan stil pruttelen voor ongeveer 10 à 20 minuten. Pureer dan alles met de staafmixer en roer er dan de cremè fraîche onder samen met de kruiden smeerkaas. Als alles gesmolten en goed met elkaar gemengd is kan de soep geserveerd worden samen met stokbrood. Smakelijk eten!!

Tags,

Serveertip

Dit is eigenlijk de tweede variant. Zo kun je de Aardappels vervangen door Couscous, laat ongeveer 140 gram, afgedekt in 'n kommetje met 250 ml gekookt water, wellen voor ongeveer 5 minuutjes. Je kunt ook 200 gram bloemkool en 200 gram brocolli gebruiken. Bij de prei kun je ook 100 gram pastinaak en 3 stengels bleekselderij erbij doen. Het Smeerkaasje kun je weglaten en hiervoor 'n Kruiden Rolletje (Roomkaas) nemen. Dit isverkrijgbaar bij de ALDI. Heb je geen crème fraîche smaakt 200 ml Kokosmelk er ook lekker bij, maak je zelf bouillon kun je bv 1 theelepel kippen-, 1 theelepel gekörnte-, en 1 theelepel runderbouillonpoeder nemen, vergeet de verse gember en 1 rood Pepertje niet, de variaties zijn eigenlijk eindeloos.

Bron

Aangepast recept



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Tilly64
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top