Aziatische bloemkool gebakken rijst

  • Bijgerecht
  • Geplaatst op 13-02-2014
  • Aziatische bloemkool gebakken rijst

    Aziatische bloemkool gebakken rijst

    Aziatische bloemkool gebakken rijst

Paleo

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kleine kop van bloemkool, gescheiden in roosjes
3 plakjes van niet uitgeharde spek, snijd ze in kleine blokjes
2 grote eieren
2,5 cm gember, geraspt met een microplane
1 kleine ui, fijngehakt
113 gramin plakjes gesneden champignons
2 lente-uitjes, in dunne plakjes
2 eetlepels gehakte korianderblaadjes
2 eetlepels gehakte basilicum
1 eetlepel gehakte munt
1-2 eetlepels kokos aminos
Kosher zout
Vers gemalen zwarte peper
Scheutje van de kokosnoot azijn (optioneel)
Scheutje van Red Boat Fish Sauce (niet optioneel)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Ten eerste, doe de bloemkoolroosjes in een keukenmachine enmaal de stukkentot grootte van rijst en hakt de rest van de ingrediten.
Doede spekblokjes in een grote gietijzeren koekenpan op middelhoog vuurbak totdat de stukjeskrokant zijn.
Terwijl het spek wasbakt ,klop de twee eieren in een kom los met wat zout en peper naar smaak.Als het spekuitgebakken is,haal het uit de panen lef opeen apart bord.
Diede losgeklopteeieren in het hete vet spek en gebak een dunne omelet.Neem het ei uit de pan en snij in dunne reepjes, en leg het opzij .Ik heb altijd eenstuk gember bij de hand in mijn vriezer . Het houdt echt goed . Als ik het moet gebruiken, neem ik het uit de vriezer, haal de huid met mijn dunschiller eraf, enrasp het.Zet degietijzeren koekenpan op middelhoog vuur en voeg de gehakte uien ( samen met een snufje zout en peper ) toe . Zodra de ui zacht is,voeg de in plakjes gesneden champignons toe(samen met nog een snufje S & P ) en roergebak alles tot de champignons bruin zijn.
Na het toevoegen van de gembernog 30 secondenroeren,voegde bloemkool en nog meer zout en peper toe.
Doeeen deksel op de pan en verlaaghet vuurkook bedektvoor ongeveer 5 minuten.Als de bloemkool mals is(maar niet te papperig),voeg de kokosnoot aminos, de kruiden en de plakjes omelet toe. U kunt ook een beetje kokosnoot azijn toevoegenvoor klein beetjescherpte aan het gerecht.Beetje vissaus voor een goedesmaak !Voor het serveren,voeg de gereserveerde krokante spekjes toe. Voila !

Bron

http://nomnompaleo.com/post/3195098303/asian-cauliflower-fried-rice

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

bacaki12 avatar
bacaki12 03-11-2016

even een vraag is dit een bijgerecht of een hoofd gerecht?

Cecileg avatar
Cecileg 09-10-2016

Kan ook met AH- of Conimex vissaus. Lieve groet Cecile

nasilemak123 avatar
nasilemak123 09-10-2016

Ziet er goed uit maar waar koop je die Red Boat vissaus?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten