1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Guacamole
  5. Homemade taco's

Homemade taco's

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 12-02-2014

Ingrediënten 4 personen


Ingrediten (voor 4 grote tacos):

2 tomaten, in blokjes gesneden
100 gram ijsbergsla in flinterdunne reepjes gesneden
25 gram verse koriander, de blaadjes kun je heel laten, de steeltjes fijnsnijden
100 ml sour cream (optioneel)
100 ml guacamole (optioneel)
50 gram geraspte kaas (optioneel)
olijfolie (of andere plantaardige olie) om in te bakken
4 zachte bloem- of matortillas (wraps)
1 eetlepel tacokruiden
500 gram rundergehakt


Verder heb je nodig


Koekenpan
braadpan
keukenpapier


Homemade taco's
Homemade taco's
Homemade taco's
Homemade taco's
Homemade taco's
Homemade taco's

Maak de heerlijkste tacos helemaal zelf! Het is heel gemakkelijk en zo veel lekkerder dan de kant-en-klaarvarianten. Bij ons thuis staat dit regelmatig op het menu.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verdeel de tomaat, sla, koriander, sour cream, guacamole en geraspte kaas over 6 verschillende bakjes.

Bereidingswijze

1. Verwarm een laagje van 1 cm olijfolie in een diepe koekenpan met hoge rand. De doorsnede van de pan moet groter zijn dan de doorsnede van de tortillas.
2. Vouw, als de olie heet is, met een tang een tortilla voorzichtig dubbel, maar nog wel zo dat de tortilla open staat en bak eerst n zijde en vervolgens de andere zijde van de tortilla lichtbruin en krokant (op de fotos zie je hoe dit moet).
3. Plaats de tortillas omgekeerd (met open zijde naar beneden) op een stuk keukenpapier om wat uit te lekken.
4. Breng het gehakt op smaak met de tacokruiden en bak het in een braadpan (eventueel met 2 eetlepels olijfolie) rul en gaar en houd het warm, bijvoorbeeld op een waxinelichtje.Maak de tacokruiden zelf
Tacokruiden zijn kant-en-klaar in de winkel te koop, vaak als onderdeel van een tacomaaltijdpakket. De samenstelling van in de winkel verkrijgbare tacokruiden kan per merk sterk verschillen. Soms bevat dit zelfs ingrediten van cacao tot zoethoutwortel, beslist een creatieve variatie op de authentieke mix. Zelf maak ik mijn tacokruidenmix dan ook gewoon zelf. Het is simpel en je kunt de verhoudingen naar eigen wens aanpassen.

Tacokruidenmix stel je samen uit (een combinatie van) de volgende kruiden en specerijen: knoflookpoeder, uienpoeder, zoete paprikapoeder, pittige paprikapoeder, djinten (gemalen komijnzaad), gedroogde oregano en zout naar smaak. Begin met gelijke delen (met uitzondering van het zout, voeg dat naar smaak toe) en varieer door eens wat meer van het een of het ander te gebruiken. Zo stel je heel eenvoudig je eigen tacokruiden samen.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Het leukste is om alle ingrediten op tafel te zetten en ieder zijn of haar eigen taco te laten vullen.
Vul elke tortilla met een paar eetlepels van het gehaktmengsel (houd ruimte over voor de extra vulling). Vul dit naar wens aan met tomaat, sla, koriander, sour cream, guacamole en geraspte kaas.

Dit recept en meer recepten van Larisse staan in Smult. Kijk opwww.smult.nl

Bron

Kruidje roer mij (e-book) Auteur: Larisse van der Haar-Buijze



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Kruidjeroermij


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Kruidjeroermij
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top