Griekse pastaschotel met spinazie, tomaten en aubergine
- Grieks,
- 20-30 min.
Kruidige en verwarmende Griekse pastaschotel, ideaal voor gure winterse dagen.
Ingrediënten 6 personen
- 300 gram Griekse pasta ('kritharaki' of 'orzo', rijstvormige pasta)- 2 blikken tomaten
- 450 gram spinazie (indien diepvries: eerst ontdooien)
- 1 aubergine, in stukjes
- 1 blik boterbonen of witte bonen
- stuk knolselderij, in blokjes
- wortel, in reepjes
- 3 tenen knoflook, fijngehakt
- 2 uien, fijngehakt
- 1,25 l bouillon
- olijfolie
- rozemarijn, oregano, paprikapoeder en cayennepeper/chilivlokken naar smaak
- versgemalen peper en nootmuskaat
Bereidingswijze
Fruit de uien en wortel in olijfolie in een pan met een dikke bodem. Bak dan de knoflook,knolselderij en aubergine een paar minuten mee. Voeg de spinazie toe en schep om.
Schenk vervolgens de bouillon en de blikken tomaat (m sap) erbij en roer de pasta, bonen en de kruiden erdoorheen. Hek de tomaten eventueel in stukken met een spatel of mes.
Laat koken tot de pasta het grootste deel van het vocht heeft geabsorbeerd (ongeveer 20 minuten). Roer regelmatig.