Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Nasi goreng
  6. Indonesische nasi goreng speciaal

Indonesische nasi goreng speciaal

Door: Fressnapf

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-02-2014

Ingrediënten 4 personen


Bosje lente uitjes (heel fijn gesneden)
150 gr spitskool of Chinese kool (fijn)
150 gr prei (heel fijn gesneden)
1 kleine rode peper (zonder zaad, heel fijn gesneden)
4 plakken bacon (vleeswaren in kleine blokjes)
2 plakken varkensfricandeau (vleeswaar, in kleine blokjes)
2 eieren (opbakken en scrambelen)
500 gr langkorrelrijst
600 ml kippenbouillon heet van tablet
Zeezout
1 mespuntje vetjin
1 t laos
t djinten
1 t ketoembar
1 t gemberpoeder of djahOlie om in te wokken (arachide)


Verder heb je nodig


Pan, wok


Nasi is altijd lekker, hoeveel mensen bestellen het wel niet in het weekend bij de afhaalchinees. Tientallen kilos, zakken vol gaan er over de toonbank. Maak hem zelf en dan is hij gelijk wat rijker gevuld. Echt niet veel werk, maar zoveel lekkerder. Echte nasi goreng blijft een favoriet bijgerecht bij velen. Dit is de lekkerste van al mijn nasis.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Alle groenten fijnhakken, pepertje fijnhakken en de zaadjes verwijderen want anders is het wel heel erg pittig. Vleeswaren ook fijn snipperen. Kook rijst in zout water volgens de aanwijzingen op de verpakking in warme kippenbouillon. Laat de rijst uitlekken en heel belangrijk, laat hem afkoelen !!! Warme rijst wokt niet goed en wordt niet krokant. Eieren in een pan en scrambelen. Dan apart zetten. Wok nemen, olie (pindaolie, arachideolie kan hoge temperaturen hebben) rijst in de wok en ik kleine porties op hoog vuur roerbakken. Groente erbij en vleeswaar erbij en mee roerbakken tot alles knapperig en gaar is. Breng de nasi op smaak met de specerijen. Ik doe in dit soort oosterse gerechten, nasi, bami, altijd een mespuntje ve-tsin. Het is een smaakversterker die niet gevaarlijk is voor de gezondheid en is gewoon te koop, toko en super (van Conimex). Wel word je nasi er lekkerder van. Nasi proeven, uit de wok nemen en gescrambled ei erdoor roeren. Warm opdienen en smullen! KOOKTIP: Maak een XXL portie als je toch bezig bent want deze nasi leent zich prima om in te vriezen en later weer op te warmen in de magnetron.

Serveertip

Lekker met sat sataus, kroepoek, gebakken kip, bij babi pangang, varkensvlees, eend en andere Chinese of Indonesische gerechten.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top