Eenpansgerecht: Zalig supersnel schaslick pannetje

  • Balkan, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 11-02-2014
  • Eenpansgerecht: Zalig supersnel schaslick pannetje

    Eenpansgerecht: Zalig supersnel schaslick pannetje

    Eenpansgerecht: Zalig supersnel schaslick pannetje

Toch weer een stoofje want de hamlap moest op, maar wel een heel lekker stoofje. Dit is geen goulash want dat smaakt toch heel anders. Het doet denken aan de winterse Balkan keuken met een vleugje zomer. Ik heb vanwege het snelle, ik wil sport kijken, kant en klare saus genomen, maar dat is helemaal niet erg. Normaal maak ik de saus zelf bij mijn schnitzeltje, maar dit smaakt er absoluut niet minder om. Ook goed te bewaren en op dag 2 nog lekkerder en de kinderen smullen hier ook van.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr varkenspoulet (hamlap)
250 gr gerookt ontbijtspek (blokjes)
150 gr champignons
1 courgette
3 paprikas, rood, groen, geel
2 uien
1 teentje knoflook
1 potje zigeunersaus 400 ml Remia
100 ml ketchup of wat tomatenpuree
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout
Kerriepoeder
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Stoofpan, hapjespan of slowcooker

Bereidingswijze

Hamlap en spek in blokjes snijden, ui snipperen, champignons en courgette in plakjes snijden en paprika in blokken. Braad- of stoofpan nemen, doe er wat olie in en bak blokjes vlees, spek, ui en knoflook aan. Zorg dat het vlees bruin en dichtgeschroeid is. Afblussen met 1,5 dl water en dan zigeunersaus, ketchup of tomatenpuree toevoegen en een uurtje laten pruttelen. Breng hoog op smaak met peper, zout en een vleugje kerriepoeder. Dit is echt heel erg smullen geblazen en op stooftijd na, supersnel en makkelijk te maken. Op dag 2 is het nog veel lekkerder!

Serveertip

Serveer met gekookte witte rijst of eet bij de buis met brood om die lekkere saus in te deppen.

Laatste reacties

tom62 avatar
tom62 11-02-2018

Sorry, maar valt erg tegen, je moet wel echt van die Remia saus houden. De vrij zure smaak daarvan overheerste alle lekkere ingredienten. En ik had er al minder ingedaan dan die 400 ml. Wat mij betreft niet voor herhaling vatbaar (sorry, smaken verschillen).

rocksie1 avatar
rocksie1 20-12-2014

ga hem vandaag proberen, lijkt me heel lekker

hobbeles avatar
hobbeles 06-08-2014

Vanavond gemaakt, wij vonden het heerlijk !!

Cecileg avatar
Cecileg 14-02-2014

Hoi Alex, het was heerlijk en inderdaad de tweede dag nog lekkerder dan de eerste. Het is een mooi gerecht voor Carnaval met de rood/geel/groene parika. Dat zijn nl de carnavalskleuren hier. Bedankt voor het recept. Lieve groet en fijn weekend Cecile

Lammy1954 avatar
Lammy1954 12-02-2014

Ziet er heerlijk uit, ga ik binnenkort maken. Groetjes Lammy

adeline43 avatar
adeline43 12-02-2014

Alex,lijkt mij heerlijk! Bedankt,groetjes Adeline

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten