Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Balkanische keuken
  5. Eenpansgerecht: Zalig supersnel schaslick pannetje

Eenpansgerecht: Zalig supersnel schaslick pannetje

Door: Fressnapf

  • Balkan Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 11-02-2014

Ingrediënten 4 personen


500 gr varkenspoulet (hamlap)
250 gr gerookt ontbijtspek (blokjes)
150 gr champignons
1 courgette
3 paprikas, rood, groen, geel
2 uien
1 teentje knoflook
1 potje zigeunersaus 400 ml Remia
100 ml ketchup of wat tomatenpuree
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout
Kerriepoeder


Verder heb je nodig


Stoofpan, Hapjespan of slowcooker


Toch weer een stoofje want de hamlap moest op, maar wel een heel lekker stoofje. Dit is geen goulash want dat smaakt toch heel anders. Het doet denken aan de winterse Balkan keuken met een vleugje zomer. Ik heb vanwege het snelle, ik wil sport kijken, kant en klare saus genomen, maar dat is helemaal niet erg. Normaal maak ik de saus zelf bij mijn schnitzeltje, maar dit smaakt er absoluut niet minder om. Ook goed te bewaren en op dag 2 nog lekkerder en de kinderen smullen hier ook van.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Hamlap en spek in blokjes snijden, ui snipperen, champignons en courgette in plakjes snijden en paprika in blokken. Braad- of stoofpan nemen, doe er wat olie in en bak blokjes vlees, spek, ui en knoflook aan. Zorg dat het vlees bruin en dichtgeschroeid is. Afblussen met 1,5 dl water en dan zigeunersaus, ketchup of tomatenpuree toevoegen en een uurtje laten pruttelen. Breng hoog op smaak met peper, zout en een vleugje kerriepoeder. Dit is echt heel erg smullen geblazen en op stooftijd na, supersnel en makkelijk te maken. Op dag 2 is het nog veel lekkerder!

Serveertip

Serveer met gekookte witte rijst of eet bij de buis met brood om die lekkere saus in te deppen.



Deel dit recept

Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top