Valentijn Gehakt Herderspastei met veel groente

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 10-02-2014
  • Valentijn Gehakt Herderspastei met veel groente

    Valentijn Gehakt Herderspastei met veel groente

    Valentijn Gehakt Herderspastei met veel groente

  • Valentijn Gehakt Herderspastei met veel groente

    Valentijn Gehakt Herderspastei met veel groente

    Valentijn Gehakt Herderspastei met veel groente

  • Valentijn Gehakt Herderspastei met veel groente

    Valentijn Gehakt Herderspastei met veel groente

    Valentijn Gehakt Herderspastei met veel groente

  • Valentijn Gehakt Herderspastei met veel groente

    Valentijn Gehakt Herderspastei met veel groente

    Valentijn Gehakt Herderspastei met veel groente

Herderspastei word in alle huizen van blanke Zuid-Afrikaners gemaakt. Deze pastei word wel in meer dan 100 variaties gemaakt, met of zonder groenten, met gehakt of corned beef en ga zo maar door. Herderspastei heeft zijn oorsprong uit de kolonialistische tijdperk toen Brittanniregeerde in de Kaapprovincie. Ze maakte de zogenaamde Sheperds Pie.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
VOOR GEHAKT VULLING 500 g rundergehakt - 1 e boter - 1 e olijfolie1 ui, fijn - 1 teentje knoflook, fijnkleine wortel, in blokjes - 2 stengels bleekselderij, in blokjes - paar champignons, in blokjes - 40 g tomatenpuree - 1 e Worcestersaus - zo 80 ml runderbouillon - zout - zwarte peper - 100 g diepvries doperwten 1. Fruit ui en knoflook tot zacht in olie en boter. 2. Voeg groenten erbij en bak het een paar minuten. 3. Voeg gehakt erbij en bak het rul. 4. Voeg tomatenpuree erbij en bak verder voor 3 min. 5. Doen de Worcestersaus, zout, peper en bouillon erbij en kook zachtjes met deksel op pan tot groenten gaar zijn en de saus ingedikt. 6. Meng diepvries doperwten door deze mengsel en laat afkoelen.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

VOOR AARDAPPELPUREE 1 kg geschild aardappelen - 2 e boter - warme melk of room- belegen geraspt Goudse kaas (zoveel je lekker vind) - nootmuskaat - zout - zwarte peperMaak een aardappelpuree en meng kaas erdoor. (hou wat aardappelpuree apart voor hartjes bovenop)MAKEN VAN PASTEI 1. Vet een ovenschaal in met boter en bedekt de bodem en zijkanten met aardappelpuree. 2. Doen gehakt vulling in schaal en verdeel aardappelpuree met kaas over vulling. 3. Doen wat aardappelpuree zonder kaas in een spuitzak met een kartelmond en spuit 2 hartjes bovenop. 4. Bak bij 220*C tot goed warm en mooi van kleur. (45-60 min.)

Bron

Proeven en experimenteren

Serveertip

Drink er een pinotage bij.

Laatste reacties

marie-france avatar
marie-france 14-01-2015

Lijkt me erg lekker, Deon!

pioentje73 avatar
pioentje73 14-01-2015

Heb dit deze week gemaakt en we vonden het erg lekker, inclusief een kieskeurige eter heeft ervan genoten. Had wel geen erwtjes meer in huis, dus heb wat meer van de andere groenten gebruikt. Bedankt voor het recept, dit ga ik zeker meer maken.

Purrie avatar
Purrie 12-02-2014

Vandaag gemaakt... met iets andere groentes (dikke laag, goed gekruid) en het gehakt met picadillo en champignons ook. Het was heerlijk! Lekker voor 2 dagen gemaakt dus morgen een makkelijke dag. Dank!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten