1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Rauwkost

Rauwkost

Door: Christa_Beldman

  • , Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-02-2014

Ingrediënten 4 personen


- 1 rode biet (rauw);
- 1/2 Chinese kool;
- half bosje platte peterselie;
- 2 rode uien;
- 2 eetl. donkerbruine basterdsuiker;
- 1 dl. balsamicoazijn;
- olijfolie;
peper en zout


Verder heb je nodig


Rasp
pannetje voor de uien

Rauwkost
Rauwkost
Rauwkost
Rauwkost
Rauwkost
Rauwkost
Rauwkost
Rauwkost

Rauwkostsalade met warme rode uiendressing. Gezond en heerlijk.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Schil de uien en snijd in grove stukken
- Verwarm in een steelpan 1 eetl. olijfolie en bak hierin de ui. Voeg versgemalen peper en zeezout toe. laat op een zacht pitje zacht worden.
- voeg de bruine basterdsuiker toe en de balsamicoazijn. Laat dit 15-20 min. sudderen. Als de azijn teveel verdampt, water toevoegen;
- Schil de biet en rasp deze grof (rauwe biet!!);
- snijd de kool heel fijn in reepjes;
- snijd de peterselie fijn;
- Meng de groenten in een slakom en meng de warme uiendressing erdoor. Voeg evt. nog iets olijfolie toe.
Deze salade is ook de volgende dag nog goed te eten (lunch)

Serveertip

Als ik de salade voor de lunch eet voeg ik nog wat stukjes feta kaas toe.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Christa_Beldman
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top