indisch gekruide worstenbroodjes
- Tussendoortje
- 30-60 min.
een pittig borrelhapje
Ingrediënten 20 recipe.people
1,5 zakje boemboe nasikruiden,300gr verse worst,1 el ketjap manis,sambal badjak,5 velletjes bladerdeeg,1 ei ,2 el geraspte kokos en bakpapierBenodigdheden
oven en bakpapierVoorbereiding
week de nasikruiden volgens de verpakking en klop het ei los
Bereidingswijze
haal het gehakt uit de verse worst en kneed de nasikruiden,ketjap en naar smaak de sambal erdoor verdeel het gehakt in 5 porties en vorm elk tot een rol die even lang is als de plakjes bladerdeeg
verwarm de oven voor op 200 gr.leg de plakjes deeg op een plank leg er een rolletje gehakt op en sla het deeg over het gehakt plak het bladerdeeg dicht met wat water.snij elk rolletje in 4 stukken en leg ze op de bakplaat.bestrijk het deeg met het losgeklopte ei en eventueel de geraspte kokos.
bak de broodjes in het midden van de oven in ong 20 min gaar en goud bruin.laat ze eventueel afkoelen verwarm ze vlak voor het serveren in een oven op 175 gr in ong 10 min
Bron
c1000 recepten
Serveertip
eens iets anders voor bij de borrel