Pasta met spinazie en geitenkaas
- Frans, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 05-02-2014
Heerlijke pasta met verse spinazie, geitenkaas, spekjes, walnoot en evt wat honing
Ingrediënten 4 personen
- 250 a 300 grampasta (tagliatelli of fusili)-150 gram spekreepjes
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- bakje champignons
- 450 gram verse spinazie
- ongeveer 100 gram zachte geitenkaas
- handje walnoten (gepeld)
- evt honing
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 556,61 kcal |
Koolhydraten | 57,63 g |
Eiwitten | 24,56 g |
Vetten | 23,93 g |
Benodigdheden
Pan om pasta in te kokenwok of koekepan
Bereidingswijze
Zet een pan met ruim water op voor de pasta. Als het water kookt, pasta toevoegen.
Verwarm de wok en bak hierin de spekjes zachtjes uit.
Snijd ondertussen de ui en de knoflook.
Fruit de ui en de knoflook bij de spekjes.
Snijd de champignons en doe ze bij de rest in de wok.
Als de champignons goed zijn, de spinazie in delen toevoegen tot alles geslonken is. Vuur laag en een paar minuten laten staan.
In droge koekepan de walnoten zacht 'roosteren'.
Pasta op bord scheppen en spinaziemengsel erop scheppen.
Geitenkaas over spinaziemengsel brokkelen, walnoten erover strooien en naar wens wat honing er over druppelen voor de kids en zoetekauwen.
Eetsmakelijk.
ps. volgende keer zal ik er een foto van maken, het was nu al op voor we er erg in hadden.
Serveertip
Strooi er wat rucola naast op het bord.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties