Pasta met spinazie en geitenkaas

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 05-02-2014

Heerlijke pasta met verse spinazie, geitenkaas, spekjes, walnoot en evt wat honing

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 250 a 300 grampasta (tagliatelli of fusili)

-150 gram spekreepjes

- 1 ui

- 2 tenen knoflook

- bakje champignons

- 450 gram verse spinazie

- ongeveer 100 gram zachte geitenkaas

- handje walnoten (gepeld)

- evt honing
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 556,61 kcal
Koolhydraten 57,63 g
Eiwitten 24,56 g
Vetten 23,93 g
Benodigdheden
Pan om pasta in te koken

wok of koekepan

Bereidingswijze

Zet een pan met ruim water op voor de pasta. Als het water kookt, pasta toevoegen.


Verwarm de wok en bak hierin de spekjes zachtjes uit.

Snijd ondertussen de ui en de knoflook.

Fruit de ui en de knoflook bij de spekjes.

Snijd de champignons en doe ze bij de rest in de wok.

Als de champignons goed zijn, de spinazie in delen toevoegen tot alles geslonken is. Vuur laag en een paar minuten laten staan.

In droge koekepan de walnoten zacht 'roosteren'.

Pasta op bord scheppen en spinaziemengsel erop scheppen.

Geitenkaas over spinaziemengsel brokkelen, walnoten erover strooien en naar wens wat honing er over druppelen voor de kids en zoetekauwen.


Eetsmakelijk.

ps. volgende keer zal ik er een foto van maken, het was nu al op voor we er erg in hadden.

Serveertip

Strooi er wat rucola naast op het bord.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten