Russische blinis met Hollandse garnalen en gerookte zalm
- Russisch, Borrelhapje
Deze mini pannenkoekjes met een hartig beleg zijn afkomstig uit de Russische keuken.
Het recept komt van origine van het platteland en ze zijn makkelijke en goedkoop te bereiden.
Ze zijn bij uitstek geschikt als borrelhapje maar met enkelen bij elkaar die verschillend zijn belegd ook leuk als voorgerechtje.
Je kunt de blinis zelf eenvoudig maken van poffertjes mix in een poffertjespan of met een heleboel tegelijk in een grote koekenpan.
Ingrediënten 1 persoon
Blinis:200 gr poffertjes mix
350 ml melk
1 ei
2 el zonnebloemolie
voor de toppings:
200 ml creme fraiche
3 el honing-mosterd-dille saus
gerookte zalm
Hollandse garnalen
Bereidingswijze
doe op elke blini een lepeltje van het creme fraiche mengsel
schep er een lepeltje Hollandse garnalen op of leg en een plakje zalm op
je kunt eventueel nog garneren met dille, basilicum of een ander groen takje
Serveertip
Lekker bij de borrel maar ook leuk met een paar tegelijk als voorgerecht of als amuse.