Grieks kip pannetje met tomatenrijst (slank)
- Grieks, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Dit is niet alleen slank, dus calorie arm, maar ook nog eens vreselijk lekker. Het doet je ook een beetje aan de zomer denken. Een heerlijk eenpansgerecht dat prima vult, maar weinig calorie bevat. Smullen dus!
Ingrediënten 2 recipe.people
2 kip filets125 gr rijst (geen snelkookrijst)
2 uien
2 teentjes knoflook
1 rode paprika
courgette
250 ml groentebouillon
500 ml gezeefde tomaten (pakje)
1 e suiker
Vers gemalen zwarte peper, zeezout
Snufje chilipoeder
1 t Paprikapoeder
Olijfolie
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 626,81 kcal |
Koolhydraten | 88,34 g |
Eiwitten | 42,33 g |
Vetten | 9,38 g |
Benodigdheden
Wok, panBereidingswijze
Ui en paprika in blokjes snijden, knoflook persen. Een ui en een teentje knoflook glazig braden in olie, droge rijst en paprikablokjes erbij en kort mee roerbakken. Afblussen met gezeefde tomaten en groentebouillon. Laat 25 minuten pruttelen. Iets langer als het nog te dun is. Kipfilets in reepjes snijden, andere ui in grote blokjes snijden en courgette in halve plakjes snijden. Breng dit op smaak met peper, zout, paprikapoeder, chilipoeder en de tweede teen knoflook. Roerbaken in hete olie. Meng dit nu door de tomatenrijst en breng al roerend hoog op smaak met suiker en eventueel extra zout, peper, chili- en paprikapoeder. Heet opdienen.
Serveertip
Serveer met verbrokkelde feta.