Gehaktbal met vulling kruiden roomkaas en lente ui

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Gehaktbal met vulling kruiden roomkaas en lente ui

    Gehaktbal met vulling kruiden roomkaas en lente ui

    Gehaktbal met vulling kruiden roomkaas en lente ui

  • Gehaktbal met vulling kruiden roomkaas en lente ui

    Gehaktbal met vulling kruiden roomkaas en lente ui

    Gehaktbal met vulling kruiden roomkaas en lente ui

Dit is een gehaktbal gemaakt op een andere manier dan normaal.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Gehaktbal

1 pond Gehakt ( 300 gram is ook genoeg)
1 eetlepel Mosterd (hoeft niet als je 'n ei gebruikt)
2 eetlepels Paneermeel (kan ook meer zijn)
2 eetlepels Gehakt Kruidenmix (is niet nodig maar wel lekker zie recept Ouderwetse Hollandse Gehakt Kruidenmix)
2 theelepels Kerriepoeder
1 theelepel Sambal (Badjak) of 1 vers rood Pepertje klein gesneden
1 eetlepel Provençaalse Kruidenmix (hoeft niet maar smaakt wel zie recept Zelf Provençaalse Kruidenmix maken)
1 Ei (hoeft niet er zit mosterd in)
olijfolie
'n klontje kruidenboter (hoeft niet maar smaakt beter)


Vulling

1/2 bakje Val Blanc (Aldi)
+/- 50 gram geraspte Kaas
3 lente Uitjes of 1 vers
'n paar druppels Tabasco
'n beetje Gemberpoeder


Extra

Paneermeel
1 Ei om de buitenkant te paneren (hoeft niet)
Paprikapoeder (buitenkant van de Gehaktbal)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Meng alle bovengenoemde ingrediënten goed met het gehakt en maak er platte hamburgers van, zoveel als nodig zijn. Bij mij waren het er twee. Meng het lente uitje met de rest van de ingrediënten die nodig zijn om de vulling te maken. Leg 'n hoopje hiervan in het midden van 'n hamburger en leg de andere hamburger erop als deksel. Duw de zijkanten goed dicht en draai de gevulde gehaktbal goed rondom door het paneermeel. Zodat alle gaatjes goed dicht zijn en er overal rondom genoeg paneermeel zit. Bestrooi de bovenkant al met wat paprikapoeder. Verhit in een pan de olijfolie samen met 't klontje kruidenboter (hoeft niet), leg de gehaktbal met de bestrooide kant naar beneden. Bak hierin de gehaktbal(len) in ongeveer 20 minuten gaar en rondom goudbruin.

Bron

Aangepast

Serveertip

Is lekker met rode kool (zie recept rode kool & appel).

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Tilly64 avatar
Tilly64

Doorsturen

Home Recepten