Aardappelsoep van zoete aardappelen , kokos en limoen

  • Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 01-02-2014

Heerlijke soep en makkelijk te bereiden

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Olijfolie
1 ui fijngehakt
3 teentjes knoflook, fijngehakt
2 theeleple geraspte verse gember

500 gram zoete aardappel, in stukken
1 liter bouillon
200 ml. kokosmelk ( blik).
sap van 1 limoen
koriander
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Staafmixer
Zeef

Voorbereiding

Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit daarin de ui, knoflook en gember.
Doe de aardappels nu ook in de pan en bak ze even aan.
Doe de boullon erbij.
Breng aan de kook en laat 20 min zachtjes koken.
Pureer de soep en voeg de kokosmelk en het limoensap toe.
Laat nu nog 10 min koken.
Doe de soep door een zeef als dit nodig is, en breng op smaak met zout en flink wat vers gemalen peper.
Maak af met blaadjes koriander

Bereidingswijze

Staat bij voorbereiding

Bron

Sligro

Serveertip

Serveer in diepe voorverwarmde borden

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten