Aardappelsoep van zoete aardappelen , kokos en limoen
- Soep
- 30-60 min.
- Geplaatst op 01-02-2014
Heerlijke soep en makkelijk te bereiden
Ingrediënten 4 personen
Olijfolie1 ui fijngehakt
3 teentjes knoflook, fijngehakt
2 theeleple geraspte verse gember
500 gram zoete aardappel, in stukken
1 liter bouillon
200 ml. kokosmelk ( blik).
sap van 1 limoen
koriander
Benodigdheden
StaafmixerZeef
Voorbereiding
Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit daarin de ui, knoflook en gember.
Doe de aardappels nu ook in de pan en bak ze even aan.
Doe de boullon erbij.
Breng aan de kook en laat 20 min zachtjes koken.
Pureer de soep en voeg de kokosmelk en het limoensap toe.
Laat nu nog 10 min koken.
Doe de soep door een zeef als dit nodig is, en breng op smaak met zout en flink wat vers gemalen peper.
Maak af met blaadjes koriander
Bereidingswijze
Staat bij voorbereiding
Bron
Sligro
Serveertip
Serveer in diepe voorverwarmde borden
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties