Witlof met garnalensalade

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Witlof met garnalensalade

    Witlof met garnalensalade

    Witlof met garnalensalade

Witlof en garnalen is een perfect huwelijk.
Bitter en zoet in combinatie met het friszure van een appel.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 recipe.people
3 grote stronken witlof
4 eetl. mayo
3 theel. japanse sojasaus
chilipeper uit de molen ( naar wens )
2 theel. citroensap
1 friszure appel ( bijv. Granny Smith )
150 gr. Hollandse garnalen
3 eetl. verse bieslook, fijngeknipt
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
snijplank, mes, kom., 6 mooie bordjes....

Voorbereiding

Haal van elke stronk witlof 8 mooie blaadjes,
was ze, dep ze droog en verdeel over 6 borden.
Meng de mayo en de sojasaus in een kom.
Breng het op smaak met de chilipeper en het citroensap.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in zo klein mogelijke blokjes, bedruppel met wat citroensap.

Bereidingswijze

Meng de appel, de garnalen en de bieslook door de saus.
Vul de blaadjes witlof met de salade.

Bron

Internet en veel van mijzelf

Serveertip

Serveer met versgebakken stokbrood.
Eet smakelijk!

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

korriecorrect avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten