Witlof met garnalensalade
- Nederlands, Voorgerecht
- 10-20 min.
Witlof en garnalen is een perfect huwelijk.
Bitter en zoet in combinatie met het friszure van een appel.
Ingrediënten 6 recipe.people
3 grote stronken witlof4 eetl. mayo
3 theel. japanse sojasaus
chilipeper uit de molen ( naar wens )
2 theel. citroensap
1 friszure appel ( bijv. Granny Smith )
150 gr. Hollandse garnalen
3 eetl. verse bieslook, fijngeknipt
Benodigdheden
snijplank, mes, kom., 6 mooie bordjes....Voorbereiding
Haal van elke stronk witlof 8 mooie blaadjes,
was ze, dep ze droog en verdeel over 6 borden.
Meng de mayo en de sojasaus in een kom.
Breng het op smaak met de chilipeper en het citroensap.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in zo klein mogelijke blokjes, bedruppel met wat citroensap.
Bereidingswijze
Meng de appel, de garnalen en de bieslook door de saus.
Vul de blaadjes witlof met de salade.
Bron
Internet en veel van mijzelf
Serveertip
Serveer met versgebakken stokbrood.
Eet smakelijk!