Gekleurde macarons

  • Gekleurde macarons

    Gekleurde macarons

    Gekleurde macarons

Van cupcakerecepten.nl

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
115 gram amandelmeel : Zelf maken of kant en klaar?
160 gram poedersuiker
3 eiwitten van grote eieren ( 90 gram eiwit) op kamertemperatuur
90 gram fijne kristalsuiker
Snufje zout
Drupje kleurstof
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

MethodeAmandelmeel maken:
Gepelde amandelen koop je kant en klaar.Je kunt amandelen ook zelf pellendoor ze een paar minuten in een kom met heet gekookt water te weken. Verwijder het vliesje van de amandelen en laat ze goed drogen op schonen keukendoek of keukenpapier.Gebruik 150 gram gepelde amandelen, en maal deze amandelen in een keukenmachine samen met een eetlepel kristalsuiker tot een fijn meel.Maal niet te lang achter elkaarmaar doe het telkens kort zodat de amandelen mooi droog blijven. Na het malen laat je de het meel even drogen. Zeef het meel tenslotte door een fijne zeef in een kom. Weeg het meel en gebruik 115 gram voor het recept.Ga verder met het recept:
Zeef de poedersuiker en het amandelmeel boven een kom en meng dit met een spatel. Gebruik een vetvrije en schone kom. Klop de eiwitten samen met een snufje zout in een grote kom met de mixer op middelhoge snelheid tot ze schuimen. Met een beetje citroen zorg je ervoor dat de kom vetvrij is. Voeg nu de fijne kristalsuiker toe en mix de eiwitten tot stijve en glanzende pieken. Dit kan oplopen tot ongeveer 8 minuten.Vouw nu met een spatel het amandelmengselvoorzichtig door de eiwitmassatot een mooi homogeen beslag. Voeg meteen de gewenste kleurstof toe. Gebruik een kleurstof die geschikt is om te bakken en die niet te vloeibaar is. Spatel niet te lang. Het uiteindelijke beslag is gelukt als het in een sliert van de spatel afglijdt, niet te vloeibaar en mooi glad is (een druppelend beslag is te vloeibaar).Zet een bakplaat met daarop een vel bakpapier klaar.Je kunt ook een speciale bakmat gebruikendie je op het ovenrooster kunt plaatsen. Gebruik je een bakplaat met bakpapier, plak dan het bakpapier vast op de bakplaat door op de bakplaat in alle vier de hoeken een beetje beslag te spuiten. Hierdoor zal het bakpapier niet meer van zijn plek afkomen en blijven je macarons ook mooi glad en plat.Gebruik een wegwerpspuitzak of herbruikbare spuitzak met ronde tip en vul de spuitzak met het beslag. Zorg ervoor dat er geen lucht meer in de spuitzak zit. Dit doe je door het beslag met n naar het smalle deel van de spuitzak te duwen en tegelijkertijd de bovenkant van de spuitzakgoed dicht te vouwenmet de andere hand.Spuit nu voorzichtigronde schelpjes op het bakpapierof de bakmat door steeds met n hand kort te drukken in de spuitzak. Met de andere hand hou je de spuitzak goed stevig vast en laat je geen lucht in de bovenkant van de spuitzak komen. Maak rondjes met een doorsnede van ongeveer 2 cm en hoogte van ongeveer 4 mm. Laat steeds wat ruimte tussen de schelpjes tijdens het spuiten en maak een even aantal schelpjes (+/- 30 tot 36 schelpjes).Laat de schelpjes eerst 20 tot 30 minuten op het bakblik op kamertemperatuur drogenvoordat ze in de oven gaan. Zet ze daarna onder in de voorverwarmde oven op 150 graden. Laat de ovendeur een klein beetje open ( plaats een houten lepel tussen de deur) en bak ze ongeveer 20 minuten tot ze gaar zijn en makkelijk van de bakplaat loskomen.Uitleg |Sommige ovens hebben een slechte luchtcirculatie, waardoor de temperatuurstijging veel te hard gaat. Het kan helpen om de ovendeur op een kier te houden (met behulp van een houten lepel) gedurende het bakproces. Als je een goede oven met goede circulatie hebt is dit niet nodig.
Laat de schelpjes goed afkoelen. Maak je favoriete topping en vul 1 helftje met de vulling. Nu kun je de andere helft op de vullig plaatsen en is je macaron klaar! Verpak ze in leuke cellofaantjes of mooi doosjes.Have fun- See more at: http://www.cupcakerecepten.nl/2011/11/lekkere-gekleurde-macarons-maken#sthash.90epB8vo.dpuf

Bron

http://www.cupcakerecepten.nl/2011/11/lekkere-gekleurde-macarons-maken

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Veellekkers avatar
Veellekkers

Doorsturen

Home Recepten