1. Home
  2. Recepten
  3. Sappen
  4. Tomatensap
  5. Gazpacho

Gazpacho

  • Spaans, Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 04-06-1999

Ingrediënten 4 personen


460 gr rijpe tomaten
1 kleine ui
1 kleine groene paprika
1 tentje knoflook geperst
1/4 komkommer in stukjes
1 el rode-wijnazijn
1 el olijfolie
4 dl tomatensap
1-2 el limoensap
zout en peper



Een van de heerlijkste produkten van Spanje

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De tomaten 2 min. in koken water leggen, ontvellen en zaadjes verwijderen. Ui en paprika fijn hakken en met de tomaten, knoflook, komkommer, azijn, olie en tomatensap in de keukenmachine doen.

Bereidingswijze

Het mengsel pureren. Limoensap en zout en peper naar smaak toevoegen. De soep in een glazen schaal doen en tot gebruik in de koelkast bewaren.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

U kunt de soep garneren met fijngesneden komkommer.
Als de soep te dik is, voegt u na het pureren nog wat tomatensap toe. Inplaats van limoensap kunt u citroensap nemen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cat_woman


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cat_woman
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top