JAMIES Beef tagine- Heerlijk rundvlees met pruimen
- Hoofdgerecht
- > 120 min.
Langzaam gekookt met pompoen, kleverige pruimen en kikkererwten
Ingrediënten 4 personen
600 g kwaliteit stoof rundvlees
olijfolie
1 ui, gepeld en fijngehakt
1 klein bosje verse koriander
400 g kikkererwten uit blik, uitgelekt
400 g gehakte tomaten uit blik
800 ml groentebouillon
1 kleine pompoen, ongeveer 800g, ontpit en snijd ze in stukken 5cm
100 g pruimen, ontpit en grof gescheurd
2 eetlepels geschaafde amandelen, geroosterd
Voor het kruidonmengsel:
zeezout
versgemalen zwarte peper
1 afgestreken eetlepel ras el hanout kruidenmix
1 afgestreken eetlepel gemalen komijn
1 afgestreken eetlepel gemalen kaneel
1 afgestreken eetlepel gemalen gember
1 afgestreken eetlepel zoete paprika
* Ras el hanout ( Arabisch voor " top van de winkel " ) is een mix van de beste kruiden die een leverancier heeft in zijn winkel . Het mengsel varieert afhankelijk van wie het verkoopt , maar kan een combinatie van ergens van 10 tot 100 specerijen zijn . Het omvat meestal nootmuskaat , kaneel , foelie , anijs , kurkuma , cayennepeper , peper , gedroogde laos , gember, kruidnagel , kardemom , peper , piment en lis wortel .
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 1148,38 kcal |
Koolhydraten | 60,32 g |
Eiwitten | 60,00 g |
Vetten | 66,22 g |
Bereidingswijze
Wanneer u klaar bent om te koken , verwarmen een royale scheut olijfolie in een tajine of braadpan en bak het vlees op een matig vuur gedurende 5 minuten. Voeg gesnipperde ui en koriander stengels en bak nog 5 minuten . Doe de kikkererwten en tomaten erbij , giet er dan 400 ml bouillion bij en roer. Breng aan de kook , zet dan het deksel op de pan en breng aan de kook en laat het sudderen gedurende 1,5 uur.Voeg dan de pompoen de pruimen en de rest erbij.Roer een keer en doe het deksel terug erop en laat verder koken voor nog eens 1,5 uur . Kijk af en toe en voeg een scheutje water toe als het te droog lijkt .
Zodra de tijd om is , neem het deksel eraf en controleer de consistentie. Als het een beetje te vloeibaar lijkt , sudder nog iets langer gedurende 5 tot 10 minuten , maar dan met het deksel eraf. Het rundvlees moet echt mals zijn en uit elkaar vallen.
Breng het gerecht nu op smaak met zout en peper
Strooi de korianderblaadjes over de tajine , samen met de geroosterde amandelen , neem dan rechtstreeks naar de tafel met een grote kom van licht gekruide couscous en val aan!
Bron
Jamie oliver
Serveertip
Lekker met gekruide couscous of heerlijk naanbrood
( zie ook mijn andere recepten waar ook het naanbrood bij staat!!)