JAMIES Beef tagine- Heerlijk rundvlees met pruimen

  • Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 29-01-2014
  • JAMIES Beef tagine- Heerlijk rundvlees met pruimen

    JAMIES Beef tagine- Heerlijk rundvlees met pruimen

    JAMIES Beef tagine- Heerlijk rundvlees met pruimen

Langzaam gekookt met pompoen, kleverige pruimen en kikkererwten

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

600 g kwaliteit stoof rundvlees
olijfolie
1 ui, gepeld en fijngehakt
1 klein bosje verse koriander
400 g kikkererwten uit blik, uitgelekt
400 g gehakte tomaten uit blik
800 ml groentebouillon
1 kleine pompoen, ongeveer 800g, ontpit en snijd ze in stukken 5cm
100 g pruimen, ontpit en grof gescheurd
2 eetlepels geschaafde amandelen, geroosterd


Voor het kruidonmengsel:
zeezout
versgemalen zwarte peper
1 afgestreken eetlepel ras el hanout kruidenmix
1 afgestreken eetlepel gemalen komijn
1 afgestreken eetlepel gemalen kaneel
1 afgestreken eetlepel gemalen gember
1 afgestreken eetlepel zoete paprika


* Ras el hanout ( Arabisch voor " top van de winkel " ) is een mix van de beste kruiden die een leverancier heeft in zijn winkel . Het mengsel varieert afhankelijk van wie het verkoopt , maar kan een combinatie van ergens van 10 tot 100 specerijen zijn . Het omvat meestal nootmuskaat , kaneel , foelie , anijs , kurkuma , cayennepeper , peper , gedroogde laos , gember, kruidnagel , kardemom , peper , piment en lis wortel .
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Wanneer u klaar bent om te koken , verwarmen een royale scheut olijfolie in een tajine of braadpan en bak het vlees op een matig vuur gedurende 5 minuten. Voeg gesnipperde ui en koriander stengels en bak nog 5 minuten . Doe de kikkererwten en tomaten erbij , giet er dan 400 ml bouillion bij en roer. Breng aan de kook , zet dan het deksel op de pan en breng aan de kook en laat het sudderen gedurende 1,5 uur.Voeg dan de pompoen de pruimen en de rest erbij.Roer een keer en doe het deksel terug erop en laat verder koken voor nog eens 1,5 uur . Kijk af en toe en voeg een scheutje water toe als het te droog lijkt .
Zodra de tijd om is , neem het deksel eraf en controleer de consistentie. Als het een beetje te vloeibaar lijkt , sudder nog iets langer gedurende 5 tot 10 minuten , maar dan met het deksel eraf. Het rundvlees moet echt mals zijn en uit elkaar vallen.
Breng het gerecht nu op smaak met zout en peper
Strooi de korianderblaadjes over de tajine , samen met de geroosterde amandelen , neem dan rechtstreeks naar de tafel met een grote kom van licht gekruide couscous en val aan!

Bron

Jamie oliver

Serveertip

Lekker met gekruide couscous of heerlijk naanbrood
( zie ook mijn andere recepten waar ook het naanbrood bij staat!!)

Laatste reacties

martien22 avatar
martien22 07-12-2019

Hier de complete vertaling (Google translate) van de bereiding t.b.v. Heronimos: Methode Meng alle kruiden ingrediënten in een kleine kom met een flinke scheut zeezout en zwarte peper. Doe het vlees in een grote kom, masseer het met de kruidenwrijf, dek af met huishoudfolie en plaats het een paar uur in de koelkast, bij voorkeur een nacht. Wanneer je klaar bent om te koken, schil en hak de ui fijn, en pluk de korianderbladeren, hak de stelen fijn. Verhit een royale lug olie in een tajine of ovenschotel op een middelhoog vuur, voeg het vlees toe en bak 5 minuten om te sluiten. Voeg de ui en korianderstengels toe en bak nog 5 minuten. Giet ze af en tip ze in de kikkererwten, gevolgd door de tomaten, breek ze met een lepel, giet dan 400 ml bouillon en roer goed. Breng aan de kook, dek af en zet 1½ uur op laag vuur. Intussen, ontpit en snijd de pompoen in stukken van 5 cm, vernietig en scheur de pruimen grof. Rooster de amandelen in een droge koekenpan tot ze licht goudbruin zijn en giet ze in een kom. Als de tijd om is, voeg je de pompoen, de gedroogde pruimen en de resterende bouillon toe. Roer alles zachtjes, doe het deksel er weer op en blijf nog 1½ uur koken. Houd het in de gaten en voeg indien nodig spatten water toe. Verwijder in dit stadium het deksel en controleer de consistentie. Als het een beetje te vloeibaar lijkt, laat je het 5 tot 10 minuten sudderen, meer met het deksel eraf - het rundvlees moet nu echt mals en schilferen uit elkaar, dus proef en breng op smaak. Strooi de korianderblaadjes over de tajine samen met de geroosterde amandelen. Serveer met een grote kom licht gekruide couscous en duik erin. Tips Ras el hanout (Arabisch voor "top van de winkel") is een mix van de beste kruiden die een verkoper in zijn winkel heeft. Het mengsel varieert afhankelijk van wie het verkoopt, maar kan een combinatie zijn van overal tussen de 10 en 100 kruiden. Het bevat meestal nootmuskaat, kaneel, foelie, anijs, kurkuma, cayennepeper, peperkorrels, gedroogde laos, gember, kruidnagel, kardemom, chili, piment en orriswortel.

Heronimos avatar
Heronimos 07-12-2019

Ai... De vertaling is niet compleet. Blijkbaar is moet je hiervoor het vlees (voorkeur dag ervoor) al insmeren met het kruidenmengsel. Staat er niet in: https://www.jamieoliver.com/recipes/beef-recipes/beef-tagine/

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten