Zelfgemaakt Naanbrood met knoflook en kruiden! Supergemakkel

  • Brood
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 28-01-2014
  • Zelfgemaakt Naanbrood met knoflook en kruiden! Supergemakkel

    Zelfgemaakt Naanbrood met knoflook en kruiden! Supergemakkel

    Zelfgemaakt Naanbrood met knoflook en kruiden! Supergemakkel

  • Zelfgemaakt Naanbrood met knoflook en kruiden! Supergemakkel

    Zelfgemaakt Naanbrood met knoflook en kruiden! Supergemakkel

    Zelfgemaakt Naanbrood met knoflook en kruiden! Supergemakkel

  • Zelfgemaakt Naanbrood met knoflook en kruiden! Supergemakkel

    Zelfgemaakt Naanbrood met knoflook en kruiden! Supergemakkel

    Zelfgemaakt Naanbrood met knoflook en kruiden! Supergemakkel

Heerlijke platte verse naanbroodjes

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
350 gram zelfrijzend bakmeel

350 gram halvolle yoghurt

1 theelepel bakpoeder

2 teentjes knoflook

Rozemarijn ( ook lekker met andere gedroogde kruiden, net wat je lekker vind)

Zout

Plantaardige olie (zonnebloem/olijf...)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Mengkom

Grillpan

Deegroller

Kwastje

Voorbereiding

Meng al de ingredienten in een kom.

Echt lang kneden is niet nodig maar alles moet goed gemengd zijn zodat de kruiden en zout overal zitten!!

Strooi in een andere kom wat bloem en leg het deeg erin om te laten rusten en rijzen. Het bloem zorgt ervoor dat het niet aan de kom gaat plakken

Leg er een theedoek of folie over en laat het op een warme plek rijzen

Bereidingswijze

Strooi bloem op je werkplek


Verdeel het deeg in kleine balletjes ongeveer net zo groot als een golfbal (Gebruik genoeg bloem want het kan erg plakken)


Dan rol het uit met een deegrollen of met je handen tot mooie platte broodjes in de vorm van een naanbrood


Zet de grilpan op het vuur en laat hem goed heet worden


Smeer de deegplakken met een kwastje aan beide kanten in met wat olie


Bak de broden aan beide kanten tot ze gaar en mooi lichtbruin van kleur zijn


Ze zijn lekker bij hete curry's, soep of bij een salade en een dip van knoflooksaus


Ook lekker ipv toastjes met salade of heerlijke smeerbare kaas


Kijk ook eens bij mijn andere heerlijke recepten!!

Bron

http://www.jamieoliver.com

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

NovaPoelstra avatar
NovaPoelstra 20-01-2016

dit zou ik echt aanraden om bij de pompoensoep te doen!

Veertje11 avatar
Veertje11 01-03-2014

Bedankt voor het recept het lijkt me echt heel lekker

sache avatar
sache 24-02-2014

Hoi Zomerdromer! De olijfolie moet niet in het deeg. Je maakt eerst de broodjes. Je mag er gerust flink wat extra bloem op doen...gewoon zoveel nodig is zodat het niet meer plakt...dat is helemaal niet erg!!! Zo kun je het toch rollen met de deegroller! De laatste paar keren dat ik het gemaakt heb heb ik een groot bord gepakt en daar bakpapier op gelegd daar 2 broden op en daar weer bakpapier op todat je klaar bent met alle broden. Dan smeer ik de bovenste 2 broden in met olie en leg ze dan in een hete pan.(op de kant vd olie) Dan kun je de andere kant besmeren met olie. En zo doe je dat ook met de andere broden. Misschien kun je het op deze manier wel in de pan klaarmaken anders doe je het gewoon weer in de oven! Ik hoop dat het gaat lukken!! Veel succes!

zomerdromer avatar
zomerdromer 22-02-2014

Gisteren gemaakt, het was overheerlijk! Heb het uiteindelijk wel in de oven klaargemaakt omdat het deeg ZO plakte! Zelfs met extra bloem.. Ik kon er geen weg mee, laat staan dat een deegrol ging helpen. Enige tips om dat te omzeilen? En die olijfolie, moet je die ook in het deeg doen? Ben alleszins wel blij met het recept, bedankt!

sache avatar
sache 15-02-2014

@ adeline: Ongeveer 7 a 8 broodjes!

WilBakker1 avatar
WilBakker1 14-02-2014

Lekker! Die ga ik proberen!

adeline43 avatar
adeline43 14-02-2014

Lijkt mij een lekker broodje, maar hoeveel broodjes kan ik maken uit de deeg? Groetjes, Adeline

Enne1 avatar
Enne1 14-02-2014

Ik heb een soortgelijk recept, ik zet de oven op 250 graden en dan ongeveer 10 minuutjes en is het klaar! Zorg wel dat je de ovenplaat mee voorverwarmt, dan word word de bodem lekker knapperig!

sache avatar
sache 10-02-2014

Hoi Zomerdromer! ik heb het zelf nog nooit in de oven klaargemaakt.Je zou het eerst eens met 1 broodje kunnen proberen in een gewone pan en als dat niet lukt ze in de oven doen. Als je ze in de oven doen wel op een van de hoogste standen denk ik zodat het brood ook krokant wordt aan de buitenkant! Veel succes, ik hoop dat het lukt! Groetjes Sache

zomerdromer avatar
zomerdromer 10-02-2014

Zou je het ook kunnen klaar maken in de oven? Ik heb een beetje mijn twijfels bij het rijzen van het deeg als ik het gewoon in een pan doe; ik heb ook geen echte grillpan... Mijn laatste gebakken mislukte steeds dus ik wil zeker zijn dat ik het goed doe :)

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten