Hartige bladerdeegbroodjes gevuld met gehakt, groente en kaa

  • Internationaal, Borrelhapje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 27-01-2014
  • Hartige bladerdeegbroodjes gevuld met gehakt, groente en kaa

    Hartige bladerdeegbroodjes gevuld met gehakt, groente en kaa

    Hartige bladerdeegbroodjes gevuld met gehakt, groente en kaa

  • Hartige bladerdeegbroodjes gevuld met gehakt, groente en kaa

    Hartige bladerdeegbroodjes gevuld met gehakt, groente en kaa

    Hartige bladerdeegbroodjes gevuld met gehakt, groente en kaa

Mmm lekker, maar dit is een gezonde snack! Niet zo vet als saucijzenbroodjes en er zit groente in. Deze broodjes hebben een lekkere bite en het vet druipt er niet uit. Erg lekker in het weekend en als snelle, gezonde, borrelhap. Deze kan je ook rustig serveren op een buffet, ze zijn als eerste op!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 rol bladerdeeg (diepvries)
1 ui
1 teentje knoflook
1 stengel bleekselderij
1 rode paprika
2 tomaten
250 gr gehakt HOH
2 el olijfolie
1 el tomatenpuree
1 ei
100 gr roomkaas met kruiden (Bourin)
2 e paprikapoeder, zoet
Zeezout en versgemalen zwarte peper
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 338,42 kcal
Koolhydraten 11,84 g
Eiwitten 16,71 g
Vetten 24,30 g
Benodigdheden
Pan, bakpapier, bakplaat

Bereidingswijze

Laat bladerdeeg ontdooien en snij in 8 gelijke stukken. Paprika wassen en in blokjes snijden, selderij in dunne ringen snijden, ui en knoflook fijn hakken, tomaten in blokjes hakken. Olie in een pan doen, heet laten worden en de groente daarin glazig bakken gehakt toevoegen en kruimelig roerbakken. Voeg peper, zout, tomatenpuree en flink paprikapoeder toe. Meng goed door elkaar en proef. Laat dit mengsel afkoelen. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Bestrijk het bladerdeeg met een laag roomkaas. Verdeel daarover het groentemengsel. Vouw het deeg dicht en druk de randjes aan met een vork. Kluts een ei en bestrijk de broodjes daarmee. Daardoor worden ze mooi bruin. Om het helemaal smulbaar te maken bestrooi je de broodjes boven nog met wat geraspte oude kaas, maar dat hoeft niet. Zet in de oven en bak ze in 30 minuten gaar en bruin. Als ze mooi bruin zijn dan zijn ze goed. Lekker smullen!

Serveertip

lekker als snack, luch of tussendoor.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

naus_marijke avatar
naus_marijke 29-03-2014

Lijkt mij heerlijk en ik heb het in mijn kookboek gezet! Bedankt en groetjes, Marijke

orphan avatar
orphan 06-02-2014

Ziet er lekker uit dank je voor het recept Groet judith Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Bereidingstijd 20 minuten, Hollands Laatst aangepast: 19 jan. 2010, 22:04 | 18 keer bewaard Recept printen E-mail dit recept Maak recept topfavoriet Ingrediënten heel erg lekker!!! Bereiden Omschrijving Ideaal recept als je weinig tijd hebt en geen boodschappen hebt gedaan. Je Hebt snel iets op tafel staan en de meeste ingredienten heb je altijd wel op voorraad. Ik eet het zelf het liefst als lunchgerecht, maar het is wel een volwaardige maaltijd. Ingrediënten * 2 aardappelen geschild en in blokjes gesneden; * 1 bakje spekblokjes (hamblokjes kan ook); * 1 klein uitje, gesnipperd; * enkele champignons, in plakjes (een blikje champignons kan ook); * 1 klein blik doperwtjes; * 3 eieren; * scheut room; * peper en zout Bereidingswijze - Bak de spekjes in iets olie uit en schep ze uit de pan; - Bak in het vet de aardappelblokjes in 10 min. gaar en goudbruin. - Voeg de ui toe en iets later de champignons. Even zachtjes laten bakken en op smaak brengen met zout en peper. - Klop intussen de eieren los met de room, peper en zout. - Verwarm de boter in de andere pan en bak hierin de omelet. - Schep de spekjes en de doperwtjes bij de vulling en warm dit goed door. - Haal de omelet uit de pan. Snijd hem doormidden en leg dit op twee borden. Leg de vulling op de omelet en klap de omelet dubbel. Met een salade erbij een volwaardige maaltijd. Materialen 2 koekenpannen Notities Hier kunt u uw eigen tips en opmerkingen toevoegen.

hyacintje avatar
hyacintje 28-01-2014

Ziet er heerlijk uit. Lekker handig voor in het weekend, bedankt!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten