Brownies met cheesecake
- 20-30 min.
Brownies met cheesecake, voor 16 stukken
Ingrediënten 16 personen
Cheesecakebeslag:100 g ricotta100 g mascarpone
30 g suiker
1 tl vanille-extract
1 ei
5 tl creme fraiche
1 el bloem
Browniebeslag:
250 g pure chocolade, grof gehakt
250 g boter
6 eieren
350 kristalsuiker
1 tl vanille-extract
10 g bloem
snuf zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Beboter een vierkant bakblik en bekleed met bakpapier.
- Meng ricotta, mascarpone, suiker, vanille extract, ei, cre frahe en bloem tot een glad mengsel.
- Verhit chocolade en boter au bain-marie en laat iets afkoelen.
- Klop in een andere kom de eieren, kristalsuiker en vanille extract tot het begint te schuimen.
- Voeg chocolade mengsel toe en voeg 10 g bloem en zout toe.
- Giet het browniebeslag in het bakblik en giet het cheesecake beslag erbij. Maak er met een mes leuke vormen in.
- Bak 25 min. in de oven.