Gehakt met rode curry, groenten en noedels
- Thais, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
De rode curry en de koriander geven het gerecht een Thaise touch. Toch zijn de ingredienten gewoon in elke supermarkt verkrijgbaar. Makkelijk als je een keer niet in de gelegenheid bent hebt om meerdere winkels te bezoeken. Door de verse groenten is het toch een verantwoorde maaltijd. Omdat je rundergehakt gebruikt is het ook een slank-gerecht.
Ideaal dus als je eens een keer weinig tijd hebt en toch gezond wilt eten.
Ingrediënten 5 personen
500 gram rundergehakt500 gram noedels
1 rode peper
4 teentjes knoflook
1/2 Chinese kool
paprika stoplicht (1 rode, 1 gele en 1 groene)
2 winterpenen
1 bosje lente ui
1 bosje koriander
2 el rode curry pasta
2 el vissaus
2 el soja saus
2 el oestersaus
arachide olie
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 708,82 kcal |
Koolhydraten | 90,00 g |
Eiwitten | 35,13 g |
Vetten | 20,59 g |
Voorbereiding
snij de knoflook en de peper fijn
schil de wortels en snij ze fijn
was en snij de paprikas en de Chinese kool in reepjes
was en snij de lente ui en koriander
kook de noedels
Bereidingswijze
Verhit de olie in een wok
roerbak de knoflook, peper en de rode curry pasta
voeg het gehakt toe
daarna de fijngesneden wortel, paprika en Chinese kool
voeg dan de soja saus, vissaus en oestersaus toe
als laatste de lente ui en de koriander
je kunt kiezen of je de noedels erdoorheen doet of er apart bij serveert