Avocado tomatentartaar

  • Mediterraan, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 26-01-2014
  • Avocado tomatentartaar

    Avocado tomatentartaar

    Avocado tomatentartaar

Bereidingstijd ca 25 minuten en 30 min wachttijd.
per portie ca 90 Kcal, 1 gr eiwit, 8 gr vet, 3 gr koolhydraten

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 vleestomaten of 4 tasty tom
1 klein sjalotje
1 teentje knoflook
2 avocado's
sap van een halve limoen
1 tl olijfolie extra vierge
zout en grof gemalen peper
1 tl parikapoeder pikant
partjes tomaat en bieslook om te garneren
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
serveerring

Voorbereiding

Ontvel de tomaten (kruislings insnijden en overgieten met kokend water. Spoel koud af en verwijder het vel).
Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadlijsten.
Snijd het vruchtvlees heel klein.
Schil de sjalot en knoflook en hak heel fijn.
Halveer de avocado's en verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees uit de schil en snijd heel klein. Bedruppel direct met de limoensap.

Bereidingswijze

Meng de avocado met de tomaat, sjalot, knoflook en olijfolie en breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder.
Zet in de koelkast en laat 30 minuten marineren.

Plaats de serveerring op een bord en vul met 1/4 van de avocadotartaar. Verwijder voorzichtig de ring en herhaal dit met de overige porties.

Bron

Foodies

Serveertip

Garneer met partjes tomaat en bieslook.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten