Goed gevuld mals Italiaans gehaktbrood

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 26-01-2014
  • Goed gevuld mals Italiaans gehaktbrood

    Goed gevuld mals Italiaans gehaktbrood

    Goed gevuld mals Italiaans gehaktbrood

  • Goed gevuld mals Italiaans gehaktbrood

    Goed gevuld mals Italiaans gehaktbrood

    Goed gevuld mals Italiaans gehaktbrood

  • Goed gevuld mals Italiaans gehaktbrood

    Goed gevuld mals Italiaans gehaktbrood

    Goed gevuld mals Italiaans gehaktbrood

O la la dit is erg lekker en echt niet lastig om te maken. Ook heerlijk in de winter want doet je een beetje aan de zomer denken. Een complete maaltijd en lekker met rozemarijn of oregano aardappels die je gelijk mee kunt roosteren. Dit is smullen en smaakt in alle seizoenen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr gehakt HOH
1 ei
1 snee witbrood of 3 el paneermeel
1 ei
1 grote ui
1 t paprikapoeder
t nootmuskaat
Zeezout en versgemalen zwarte peper

Voor de vulling:

100 gr zongedroogde tomaten op olie
100 gr zwarte olijven (zonder pit)
250 gr buffel mozzarella
2 teentjes knoflook (geperst)
100 gr parmaham (dunne plakjes)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Vershoudfolie, bakplaat

Bereidingswijze

Maak eerst gehakt (deeg). Brood weken in water of neem paneermeel. Ui fijn hakken en met een ei toevoegen aan gehakt. Brood uitdrukken en toevoegen, goed op smaak brengen met peper, zout, nootmuskaat en paprikapoeder. Kneed er met je handen een mooi gehaktdeeg van. Neem een plank en leg er vershoudfolie op. Neem een stuk van ongeveer 30 x 20 cm, dat is voldoende. Verspreid het gehaktdeeg over de folie in een vierkant, maar zorg dat het ongeveer 1 cm dik is.
Maak de vulling. Neem zwarte olijven en zongedroogde tomaten uit de pot en snij in stukjes. Pers knoflook en snij mozzarella in kleine blokjes. Meng dit goed door elkaar en verspreid gelijkmatig over het gehaktdeeg. Laat rondom een randje van ongeveer 2 cm vrij ! Rol nu de deeglap met vulling voorzichtig op met behulp van de vershoudfolie. Druk de randen tegen elkaar. Verwarm de heteluchtoven ondertussen voor op 180 graden. Wikkel dunne plakjes parmaham om het gehaktbrood. Leg op een, met olijfolie, ingevet bakblik (of in een braadslee). Plaats in de voorverwarmde oven en bak in 30-40 minuten mooi goudbruin en gaar. Warm serveren, snijd er plakken van en leg op voorverwarmde borden.

Serveertip

Lekker met rozemarijn of oregano aardappelpartjes (gelijk meebakken), ciabatta, rijst en met broccoli of salade.

Laatste reacties

post86 avatar
post86 09-02-2014

Heb hem vandaag geprobeerd met een teamuitje... Erg lekker en geslaagd!

dreeke66 avatar
dreeke66 01-02-2014

Lijkt me heerlijk neem hem mee dankjewel alvast

jocucina avatar
jocucina 31-01-2014

Ziet er heerlijk uit, dat wordt smullen. Bedankt Groetjes Joke

ArualB avatar
ArualB 29-01-2014

Mamamia, die staat binnenkort wel op tafel. Ziet er heerlijk uit! Dank je wel.

riawes avatar
riawes 29-01-2014

Wat een heerlijk recept neem ik van je mee Alex. Groet van Ria

Lammy1954 avatar
Lammy1954 29-01-2014

Lijkt me erg lekker, ga ik binnenkort eens maken. dank je wel. Groetjes Lammy

Fressnapf avatar
Fressnapf 28-01-2014

Hoi Louise, ja da's echt iets voor jou, ik wist het toch? ;) :P echt heel erg lekker, doet je een beetje aan de zomer denken, mag ook wel met die koude rot wind. Smullen. Grt. Alex.

alidada avatar
alidada 28-01-2014

Lijkt mij lekker Alex, ik heb het bewaard hoor. :W

marijanrunhart avatar
marijanrunhart 27-01-2014

Alex dit is vast weer een super recept!! bedankt, Groetjes Marijan ;)

sinnie40 avatar
sinnie40 27-01-2014

klinkt goed, ga ik snel proberen!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten