Atlantisch vispannetje uit de oven

  • Vis, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 26-01-2014
  • Atlantisch vispannetje uit de oven

    Atlantisch vispannetje uit de oven

    Atlantisch vispannetje uit de oven

Dit is heel erg lekker en heb het gemaakt met vissoorten die goed verkrijgbaar en niet al te duur zijn. Met de witvis kan je ook varieren. Schol is te vervangen door kabeljauw, schelvis, heek of roodbaars. Niet te moeilijk en snel te maken en echt vis smullen !!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
100 gr garnalen
600 gr scholfilet zonder huid
600 gr zalmfilet zonder huid
400 gr wortels
Bosje lente ui
1 citroen
2 teentjes knoflook
50 gr roomboter
Zeezout en zwarte peper
dragon
liter droge witte wijn
200 ml slagroom
2 el maizena
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschaal.

Bereidingswijze

Spoel de vis filets af en dep ze droog met keukenpapier. Marineer ze met citroensap. Wortels schrapen en snij ze julienne. Blancheer ze een minuut of 4 in kokend zout water. Lente uitjes snipperen, knoflook persen. Neem een ovenschaaltje en vet het een beetje in. Leg de uitgelekte wortelreepjes erin en voeg de knoflook toe. Neem de zalm- en de scholfilets en snij in flinke brokken. Verdeel de zalmfilet brokken over het wortelbedje. Breng alles nu goed op smaak met peper en zout, mag best veel zijn. Leg blokjes boter op de vis en voeg de witte wijn toe. Verwarm de heteluchtoven voor op 170 graden. Zet het schaaltje in de oven en gaar 9 minuten. Breng nu de brokken scholfilet en de garnalen op smaak met royaal peper en zout. Room mengen met maizena en ook op smaak brengen met een vleugje peper en zout. Giet over de zalm en de groente. Voeg nu lente ui toen en leg de schol brokken en de garnalen erop. Strooi er tenslotte wat dragon overheen. Dragon is aromatisch en smaakt anijsachtig en naar peper, erg lekker. Zet de schaal terug in de oven en gaar een klein kwartier verder. Dan is alles mals en smaakt geweldig.

Serveertip

Lekker met friet, gebakken aardappels, rosti, peterselieaardappels, rijst, focaccia of brood (om mee te deppen in de saus).

Laatste reacties

desiree2010 avatar
desiree2010 22-02-2014

Woensdag ons vaste visdagje! Liefst uit de oven. Dit recept lijkt me heerlijk. Die 125 ml. wijn staat genoteerd!!! De rest van die wijn gaat 'so wie so' wel op!

Fressnapf avatar
Fressnapf 28-01-2014

Nee, nee 1 liter wijn klopt niet! Die breuken vallen steeds weg op nieuwe Smulweb. 150 ml witte wijn is voldoende ;)

fransine avatar
fransine 28-01-2014

Lijkt me heel lekker, maar 1 liter wijn? klopt dat?

Purrie avatar
Purrie 27-01-2014

Dank! Ik ga hem ook maken a.s. vrijdag

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 27-01-2014

Dit lijkt me echt verschrikkelijk lekker ;) Bedankt voor het plaatsen. Groetjes van Wilmie.

Purrie avatar
Purrie 27-01-2014

Lekker Alex! Het is weer net even iets anders zoals ik het zelf maak, ik ga het gauw eens op jouw manier doen!

ArualB avatar
ArualB 27-01-2014

Mmm, heerlijk hoor. Neem hem mee! Dank je wel.

smartha avatar
smartha 26-01-2014

Dit vispannetje lijkt me heerlijk ga ik zeker maken, lekkerrr Groetjes Martha

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten