1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Kip Kerrie

Kip Kerrie

Door: Kookleiding

  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-01-2014

Ingrediënten 5 personen



  • 500 gram kipfilet
  • 1 blik kokosmelk blok Santen
  • 6 ruime theelepels Kerrie (mild of heet, wat je lekker vind)
  • 1 theelepel Massala
  • 3 tenen knoflook
  • 1 eetlepel zoete chilisaus
  • 1 blik annanas 500gr.
  • 1 kilo Groenten (400 gr. prij, 300 gr. paprika, 300 gr. ui, champignons naar smaak)
  • 7 eetlepels ketjap manis
  • 2 bouillonblokjes (groenten/kruiden/rundvlees)
  • Olijfolie
  • 5 kopjes rijst


Verder heb je nodig


Steamer (optioneel)


Lekker en simpel. Ik ben nog niemand tegen gekomen die dit gerecht niet lekker vind De kids doen er een moord voor.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Stap 1. Men snijd alle groente, de annanas en de kip in hapklare brokken en plaatst elke groente en de kip in een apart handig schaaltje
Stap 2. Men perst de knoflook en voegt deze toe aan het schaaltje met ui.
Stap 3. Men doet 5 Senseo kopjes vol rijst in het kleine stoomblik zonder gaten en doet daar 7.5Senseo kopjes water bij. Men plaatst deze in de met water gevulde steamer en zet op STOMEN --- 20 minuten. Men kijkt vervolgens niet meer om naar de rijst.
Stap 4a.Bij kokosmelk kookt men een kopje water in de waterkoker en smelt daar debouillonblokjes in.

Stap 4b. Bij Santen kookt men 2.5 kopjes water in de waterkoker en smelt daar de bouillonblokjes in.
Stap 5. Men doet de olie in een wok en bakt daarin de ui/knoflook tot licht glazig.
Stap 6. Men bestrooit de ui/knoflook met de Kerrie en de Massala en bakt voor enkele seconden.
Stap 7. Men voegt de kip toe aan de pan en roerbakt enkele minuten (2-3) tot de kip wit is. (of wit/geel eigenlijk van de kerrie)
Stap 8. Men doet alle groenten en de annanas in de pan en roerbakt enkele minuten.
Stap 9. Men doet alle natte bestanddelen in de pan. (Ketjap, kokosmelk/santen, bouillon, chilisaus)
Stap 10. Men laat op laag vuur doorgaren tot de rijst klaar is. (niet langer dan 10 minuten!)
Stap 11. Als de rijst klaar is check je je saus. Te dun? voeg een eetlepel bloem toe en roer goeddoor. Herhaal bij te klein resultaat. Te dik? voeg water toe tot gewenste consistentie.

Serveertip

Serveer met Atjar Tjampoer, kroepoek en/of komkommersalade.

Bron

Internet... Ik weet niet meer waar precies.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Kookleiding
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top