Prei quiche
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Een lekkere en makkelijke quiche.
Het gemak van een quiche is dat je er eigenlijk allerlei groenten door heen kan doen. Ideeal voor "kliekjesdag"
Dit recept is dan ook goed om als basis te gebruiken en met de ingredienten lekker te varieren.
Het leukste is nog als je zelf gekweekte groente kan gebruiken en zelf geraapte eieren!
Ingrediënten 2 personen
Deeg:125 gr bloem
75 gr vloeibare boter
snufje zout
100 ml melk
Vulling:
1 prei
spekes (1 pakje)
125 gr champignons
3 tl pesto (rood)
200 ml creme fraiche
2 eieren
kerry, knoflook, zout en peper naar smaak toevoegen
Benodigdheden
ovenschaal (0,8l)wok of koekenpan
Voorbereiding
Maak het deeg of gebruik kant-en-klaar deeg of bladerdeeg
Bloem, boter, zout en melk mengen en tot een bal kneden. Dan even laten rusten.
Prei snijden en wassen
Champignon snijden
Bereidingswijze
Spekjes bakken.
Prei en champignons toevoegen en kort meebakken.
Pesto toevoegen en goed doorroeren. Pan kan van het vuur.
Deeg weer even doorkneden en daarna uitrollen tot gewenste grootte.
Ingevette ovenschaal bekleden met het uitgerolde deeg. Gaatjes prikken zodat de lucht kan ontsnappen.
Eieren, creme fraiche en kruiden mengen en goed doorroeren.
Groente mengsel in de bekleede ovenschaal doen en verdelen. Let op dat je het niet te veel aandrukt.
Ei mengsel nu erover schenken.
In een voorverwarmde oven op 200C ca 30 min bakken.
Je kan eventueel nog kaas over de quiche strooien ca 5 min voor einde baktijd.
Eet smakelijk!!