1. Home
  2. Recepten
  3. Cake
  4. Swiss Cake Rol

Swiss Cake Rol

  •  , Feestmaaltijd
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-01-2014

Ingrediënten 12 personen


RECEPT bakblik van 40x30 cm:
4 eieren
120 gram suiker
60 gram bloem
60 gram Maizena
20 gram gesmolten boter


Verder heb je nodig


Bakblik van 40x30 cm:


Swiss Cake Rol
Swiss Cake Rol
Swiss Cake Rol
Swiss Cake Rol
Swiss Cake Rol
Swiss Cake Rol
Swiss Cake Rol
Swiss Cake Rol
Swiss Cake Rol
Swiss Cake Rol
Swiss Cake Rol
Swiss Cake Rol
Swiss Cake Rol
Swiss Cake Rol

Heerlijke cake rol
een feestje op ieder feest!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Leg bakpapier op iets beboterde bakplaat
Meng de eieren met suiker en verwarm tot 37 graden
Daarna weer koud kloppen tot een stevig en luchtig beslag
Zeef de bloem en Maizena en voeg langzaam spatelend door het beslag
Meng de gesmolten boter met het bovenste laagje van het beslag en spatel dit vervolgens voorzichtig door de rest.
Spuit een motief op je bakpapier en laat dit even kort aanvriezen. Kleur de rest van het biscuitbeslag in de gewenste kleur en stort dit op de aangevroren biscuit gelijkmatig uit.
In voorverwarmde oven op 220graden ca 6-8 minuten bakken. Na bakken gelijk omkeren op een schone theedoek die licht bestrooid is met suiker. Verwijder bakpapier als biscuit helemaal is afgekoeld!
Vulling opties:
biscuit insmeren met (aardbeien) jam
mascarpone met slagroom en eventueel klopfix mengen
Stukjes vers fruit
en oprollen
Even laten rusten in de koeling
Opties:
slagroom (met klopfix)
Merinque botercreme icm jam
insmeren met (warme) jam
enz enz enz



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van coopertje76


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van coopertje76
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top