1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Soep
  5. Gerookte Schelvis Soep

Gerookte Schelvis Soep

Door: GoldenCook

  • Nederlands, Soep
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 22-01-2014

Ingrediënten 1 personen



1 Prei
2 Grote Aardappelen
2 Gerookte Schelvis Filets, zonder vel
1 Liter Visbouillon
1 laurierblad
100 ml Magere Melk
1 Klein Blikje Mais
Een Handvol Verse Peterselie
1 Citroen


Verder heb je nodig


Blender of Staafmixer

Gerookte Schelvis Soep
Gerookte Schelvis Soep

Echt een snelle en super lekkere vissoep.
Gemaakt van verse ingredienten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij de prei en was goed onder koud water
en snijd de aardappelen in vieren.
verwarm een scheut olijfolie in een diepe pan en bak de prei en aardappelen.
Bak tot de prei zacht worden, voeg daarna de visbouillonen en de laurierblaadjes,
breng dan aan de kook gedurende 15 minuten.
Plaats de vis in een andere pan met de melk.
Verwarm op laag vuur en pocheer ze een paar minuten.
Verwijder nadat de aardappelen gaar zijn de laurierblad.
Mix de soep in de blender of pureer het met een staafmixer tot het glad is.
Terug in de pan en voeg de suikerma toe.
Haal de vis uit de melk en voeg de melk toe in de soep.
Ontpiten snij de verse tomaten en voeg dit toe aan de soep met schil, het sap van de citroen
Breek de gepocheerde vis en voeg deze toe.
Hak de peterselie fijn en voeg deze toe aan de soep.
Serveer de soep in kommen met een paar broodjes.

Serveertip

Snijdhet stokbrood in dunne plakjes (ong. 1 cm) en leg op een bakplaat.Besprenkel met een beetje olie en bak in de oven gedurende 5 minuten op 180 *C.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van GoldenCook
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top