Quinoasalade met courgette, tomaat en feta

  • Biologisch, Lunch/Brunch
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 22-01-2014
  • Quinoasalade met courgette, tomaat en feta

    Quinoasalade met courgette, tomaat en feta

    Quinoasalade met courgette, tomaat en feta

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
150 gram Quinoa
1.5 Courgette
200 gram Tomaten
1 teen knoflook
1/4 bouillonblokje of 300 ml verse bouillon
1-2 el citroensap (ca. 1/4-1/2 citroen)
ca. 25 gram pijnboompitten
ca. 50 gram Feta (let op dat je echte Feta koopt)
Chilipoeder naar eigen smaak
eventueel wat peper en zout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 251,23 kcal
Koolhydraten 28,93 g
Eiwitten 10,53 g
Vetten 9,43 g
Benodigdheden
mes
schaal
pan voor quinoa

Voorbereiding

Zet alles klaar en weeg af.

Bereidingswijze

1. Weeg de quinoa af en neem ongeveer 2 keer zoveel water (dus op 100 gram, 200 ml water). Voeg hier een kwart blokje bouillon bij of kook het in je zelfgemaakte bouillon mocht je die in de vriezer hebben staan en 1-2 el citroensap. Snij 1 teen knoflook heel fijn en voeg dit toe aan de quinoa. Laat het ongeveer 10 minuten koken; het water is na die tijd bijna volledig opgelost, kijk tussentijds of het eventueel nodig dit tussentijds nog wat aan te vullen. De quinoa koop je bij een gezondheidswinkel, maar het is ook te koop o.a. bij de Albert Heijn. Haal de quinoa als het gaar is van het vuur af en laat het staan of schep het in een schaal waar je je salade op gaat presenteren.

2. Maak lange dunne repen van een courgette met de Mandoline of een kaasschaaf en haal eventueel het zachte binnenste deel van de courgette eruit. Bak dit 2-3 minuten aan in een wok met 1-2 eetlepels olijfolie. De courgette mag lekker knapperig blijven.

3. Snij de kleine Roma-tomaatjes (of van die kleine snoeptomaatjes) door de helft.

4. Meng wat chilipoeder (naar eigen smaak) door de quinoa heen en meng er de tomaatjes en de courgette ook doorheen. Bewaar van beide een klein beetje om hier je salade uiteindelijk mee op te kunnen maken.

5. Zet een pan op hoog vuur zonder olie en rooster hier wat pijnboompitten in; laat ze goudbruin kleuren en haal ze dan direct uit de pan.

6. Verkruimel wat Feta over je salade en nadat je de apart gehouden courgette en tomaat er overheen heb gelegd strooi je ook de pijnboompitten eroverheen.

Bron

Bron: informatie over Quinoa

Serveertip

De salade kan lauw en koud gegeten worden.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten