Pittige paprikaquiche met gerookte kipfilet en harissa

  • Internationaal, Lunch/Brunch
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 21-01-2014
  • Pittige paprikaquiche met gerookte kipfilet en harissa

    Pittige paprikaquiche met gerookte kipfilet en harissa

    Pittige paprikaquiche met gerookte kipfilet en harissa

Verjaardagen betekenen bij ons quiches! Eten we allemaal graag. Dit keer wat geexperimenteerd met paprika's en gerookte kipfilet. Gerookte kipfilet geeft een extra lekkere smaak aan maaltijden. En je hoeft er weinig aan te doen.
Deze quiche viel wel heel erg in de smaak.
Om de quiche wat pittiger te maken heb ik harissa gebruikt.
Harissa is een Tunesische hete rode saus die gemaakt is van onder meer pepers, tomaten, komijn, koriander en knoflook, en die wat wegheeft van sambal.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
1 rol bladerdeeg (Tante Fanny) of 6 - 8 plakjes bladerdeeg
3 paprika's (rood, geel groen)
1 ui
2 teentjes knoflook
2 eetlepels olijfolie
250 gram gerookte kipfilet (of plakjes boterhambeleg)
1/2 eetlepel harissa of sambal (meer of minder naar smaak)
1/2 eetlepel tomatenpuree
2 theelepels gedroogde tijm of verse tijm naar smaak
peper, zout
1 theelepel (gerookte) paprikapoeder (geeft ook een bijzondere smaak aan het geheel)
paneermeel
3 eieren
200 ml slagroom
75 gram geraspte belegen kaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Rechthoekige vorm plm. 26 x 37 cm. of gewoon de bakplaat
koekenpan

Bereidingswijze

Maak de paprika's schoon en snij ze in reepjes.
Pel en snipper de ui en de knoflook.
Snij de kipfilet in reepjes.
Verhit de olie in de koekenpan.
Bak hierin de uisnippers en de knofllok glazig.
Doe de paprika's erbij en bak 2 minuten al omscheppend mee.
Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee.
Doe de reepjes kipfilet erbij en de harissa en alle andere kruiden naar smaak. Roer alles goed door.
Laat wat afkoelen.
Verwarm de oven voor zoals vermeld op de verpakking van het bladerdeeg.
Bekleed de vorm of de bakplaat met het bladerdeeg (bakpapier is niet nodig want dat wordt geleverd met het bladerdeeg. Je hoeft het alleen maar uit te rollen.)
Bestrooi het bladerdeeg met paneermeel.
Verdeel het paprikamengsel over het paneermeel.
Klop de eieren los met de room.
Giet dit over het paprikamengsel.
Bestrooi met de kaas.
Zet de quiche op de 2e richel van onderen in de voorverwarmd oven. Bak de quiche plm. 20 minuten tot deze mooi goudbruin is.
(Oventijd is afhankelijk van je oven dus OPLETTEN!)

Serveertip

Lekker met een salade.
In kleine stukjes ook een heerlijk borrelhapje.
Ook op een buffet doet deze quiche het heel goed.

Laatste reacties

bralinjo avatar
bralinjo 08-11-2021

We hebben genoten van dit heerlijke gerecht!

hyacintje avatar
hyacintje 28-10-2014

Deze taart heb ik afgelopen weekend gemaakt voor een verjaardagsbuffet voor mijn dochter. Heerlijk!!!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten