De klassieke jagerschnitzel met heerlijke saus
- Internationaal, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 20-01-2014
O la la dit is lekker. Ik eet graag schnitzeltjes, maar dan wel met een lekker sausje. Ik heb diverse soorten zigeunersausjes, mosterdsausjes en paddenstoelenprutjes, maar eet deze het liefst in herfst en winter als het wat kouder is. Gewoon heel erg lekker. Dit is een gerecht wat in eetcaf en bistros veelal wel op de kaart staat, maar ik maak ze gewoon thuis zelf.
Ingrediënten 4 personen
4 ongepaneerde varkensschnitzels500 gr champignons
50 gr gerookt ontbijtspek
1 grote ui (gesnipperd)
1 bosje verse peterselie
125 ml groentebouillon
125 ml slagroom
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout
t tijm
1 eigeel (dooier)
Bloem
Paneermeel
Melk
Vloeibare braadboter
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 961,46 kcal |
Koolhydraten | 48,41 g |
Eiwitten | 103,18 g |
Vetten | 37,11 g |
Benodigdheden
Keukenpan, schaalBereidingswijze
Schnitzeltjes wassen, droog deppen en rijkelijk bestrooien met peper en zout. Een ei scheiden, dooier klutsen. Vlees in bloem deppen, door eigeel halen en door paneermeel. Vloeibare braadboter in een pan doen, goudgeel bakken en apart zetten. Champignons in grote stukken snijden en al roerend 2 minuten bakken. Ze gaan dan slinken en apart zetten in een schaal. Wat braadvet toevoegen in de pan en de uien en fijn gehakte ontbijtspek aanzetten. Als het mooi glazig en bruin is de champignons weer toevoegen en afblussen met bouillon en slagroom. Op smaak brengen met peper, zout en gedroogde tijm. Laat de saus nu inkoken zodat hij mooi dik is en al het vocht is verdampt. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Voeg dan melk toe zodat de saus een romige consistentie krijgt, maar maak hem niet te dun! Voeg dan tweederde van de gesnipperde peterselie toe, proef en voeg eventueel, naar smaak, nog wat peper en zout toe. Leg dan de schnitzeltjes op voorverwarmde borden, giet de saus er rijkelijk overheen en garneer met de overgebleven verse peterselie.
Serveertip
Lekker met knapperige frites of goudbruine aardappelkroketten danwel met rosti rondjes of gebakken aardappels en verse salade.
Laatste reacties
Deze week heb ik het recept voor de zoveelste keer gemaakt. Het is zo heerlijk. Vooral de saus is om je vingers bij af te likken. Het was 27 graden en ik zou voor mijn kleinkinderen koken. Aangezien mijn oudste kleinzoon 18 werd, mocht hij het menu bepalen. Hij koos voor dit recept, ondanks de hoge temperatuur buiten. Niemand heeft geklaagd (i.v.m. hitte), iedereen heeft gesmuld. Echt al heel lang een van de favoriete recepten bij ons. Ik heb geen melk toegevoegd en de saus een beetje gebonden. Verder volgens recept.