1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Sticky chicken

Sticky chicken

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-01-2014

Ingrediënten 4 personen


1 kilo kippendijen
100 ml ketchup
100 ml ketjap manis
100 ml vloeibare honing
100 gr bruine suiker
2 eetlepels gembersiroop
1 eetlepel mosterd
peper
zout
twee teentjes knoflook fijngesneden
stukje gemberwortel, geschild en fijngesneden



Sticky chicken
Sticky chicken
Sticky chicken
Sticky chicken
Sticky chicken
Sticky chicken
Sticky chicken
Sticky chicken

Sticky chicken is makkelijk en snel klaar te maken en overheerlijk! Je maakt nooit genoeg!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven (hetelucht) voor op 175 graden.
Leg de kippendijen op een groot ingevet bakblik.

Bereidingswijze

Doe alle ingrediten in een pannetje en breng dit aan de kook.
giet dit daarna over de kippendijen en doe het bakblik in de oven.
Draai de stukken na 15 minuten om.
Na een half uur in de oven zijn de dijen gaar, je kunt daarna de grill aanzetten en ze even daaronder leggen. Niet te lang anders verbrand de suiker.

Serveertip

Gewoon lekker met groenten en aardappelen of als vleesgerecht bij een rijsttafel.
ps: maak het bakblik direct schoon!

Bron

Internet



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Annavz


Reacties (9)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Annavz
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top