1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Zalm
  5. Romige knolselderijsoep met verse zalm

Romige knolselderijsoep met verse zalm

  • Nederlands, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-01-2014

Ingrediënten 6 personen


1 knolselderij
750 ml kippenbouillon (mag ook van blokje of gebruik gevogeltefond)
1 klein sjalotje
1 eetlepel zonnebloemolie
200 ml slagroom of kookroom
100 gram verse zalm (mag ook diepgevroren zalm zijn die je in de koelkast hebt ontdooid) (mag ook meer zijn naar je eigen smaak!)
fijn gesneden peterselie naar smaak
peper, zout naar smaak
eventueel een scheutje droge martini of witte wijn


Verder heb je nodig


Staafmixer


Romige knolselderijsoep met verse zalm
Romige knolselderijsoep met verse zalm
Romige knolselderijsoep met verse zalm
Romige knolselderijsoep met verse zalm
Romige knolselderijsoep met verse zalm
Romige knolselderijsoep met verse zalm
Romige knolselderijsoep met verse zalm
Romige knolselderijsoep met verse zalm

Deze VERRUKKELIJKE romige knolselderijsoep wordt nog lekkerder door wat dunne plakjes verse zalm even te laten pocheren in de soep als deze bijna klaar is.
Echt een toppertje!
De soep is zo snel en gemakkelijk gemaakt. Kan niet mis gaan.
Dit kan natuurlijk ook met gerookte zalm, maar daar ben ik zelf niet zo dol op. Maar voor de liefhebber !

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de knolselderij eerst in plakken. Daarna de plakken schillen en in stukjes snijden.
Pel en snipper het sjalotje.
Snij de verse zalm in dunne plakjes,

Bereidingswijze

Verhit de olie in een pan.
Bak hierin het sjalotje glazig.
Voeg de blokjes selderij en de kippenbouillon toe en breng alles aan de kook.
Laat de soep plm. 20 minuten zachtjes koken.
Voeg de room toe. Pureer de soep met de staafmixer.
Voeg vlak voor het opdienen de plakjes zalm toe aan de soep.
Je kunt ook de soepkommen of -borden goed voorverwarmen. Wat plakjes zalm in kommen of borden verdelen en hierover de hete soep gieten.
De zalm mag namelijk niet te gaar worden dan wordt ze te droog!

Serveertip

Een scheutje droge martini of droge witte wijn door de soep maakt deze nog smakelijker. Lekker met fijn gesneden peterselie.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top