Hertenbiefstuk met romige zuurkoolpuree en gebakken paddesto

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 18-01-2014

Wildtijd!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 zakje zuurkool(500 g)
250 g aardappels (kruimig)
1 ui
1 teentje knoflook
40 g boter
1/2 theelepel paprikapoeder
zout
( versgemalen) zwarte peper
1 bekertje slagroom (125 ml)
4 eetlepels olijfolie
1/2 zakje verse tijm (15 g)
2 bakjes paddestoelenmelange (a 200 g)
4 hertenbiefstukjes (a 125 g)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Aluminiumfolie
Staafmixer

Voorbereiding

In zeef zuurkool laten uitlekken. Aardappels schillen en in blokjes snijden. Ui en knoflook pellen, snipperen en in pan met dikke bodem in 15 g hete boter ca. 2 minuten zachtjes glazig fruiten. Zuurkool, aardappels, paprikapoeder, zout, peper en slagroom erdoor scheppen. Zuurkool afgedekt ca.. 25 minuten laten sudderen. Met staafmixer tot smeue puree mengen. 2 Eetlepels olie erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Tijm schoonspoelen en droogstaan. 4 mooie takjes achterhouden voor garnering, rest van tijmblaadjes van takjes rissen. Paddestoelen schoonvegen met keukenpapier.

Bereidingswijze

(Hertenbiefstukjes ca. 30 minuten van te voren uit koelkast nemen.)
In koekenpan rest van botermet 2 eetlepels olie verhitten. Hertenbiefstukjes op hoog vuur in 3 a 4 minuten bruin bakken. Bestrooien met peper en zout. Op voorverwarmde borden onder aluminiumfolie warmhouden. Zuurkoolpuree opnieuw zachtjes verwarmen. Paddestoelen op hoog vuur mooi bruin bakken en vocht laten verdampen. Op smaak brengen met zout en peper. In het midden van borden bedje van zuurkoolpuree scheppen. Hierop hertenbiefstukjes leggen. Paddestoelenmelange op biefstukjes scheppen en garneren met takjes tijm.

Bron

Ah.nl

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten