Italiaanse aardappelgratin met tomaten en mozzarella
- Italiaans, Ovenschotel
- 30-60 min.
- Geplaatst op 15-01-2014
In de zomer maken veel mensen een dergelijk gerecht met pasta, maar in de winter maak zon schoteltje graag wat voller, dus met aardappelen. Niet te gecompliceerd, snel te maken, allemaal Italiaanse smaken, goedkoop, gezond en vreselijk lekker bij gepocheerde kabeljauw of gegrild vlees.
Ingrediënten 4 personen
1 kilo vastkokende aardappels3 uien
2 teentjes knoflook
500 gr tomaten (roma, tros)
300 gr buffel mozzarella
Bosje basilicum
Bosje peterselie
1 t oreagno
Olijfolie
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 497,84 kcal |
Koolhydraten | 60,49 g |
Eiwitten | 22,18 g |
Vetten | 16,65 g |
Benodigdheden
Pan, ovenschaalBereidingswijze
Grote aardappels schillen, in dunne schijfjes snijden en wassen. Tomaten wassen en in plakken snijden, buffel mozzarella in plakjes snijden en uien in hele ringen snijden. Knoflook persen, verse kruiden fijnhakken. Flink olijfolie in een pan en de aardappelschijfjes goed aanbraden. Uienringen en knoflook glazig bakken. Ovenschaal nemen en invetten. Bekleed deze met de aardappelschijfjes en breng op smaak met zout, peper en verdeel de peterselie erover. Leg daarop de uienringen, dan de tomaten, flink op smaak brengen met peper, zout en wat oregano. Verdeel daarover de gesnipperde basilicum. Verdeel tenslotte de plakjes mozzarella erover en besprenkel met enkele druppels olijfolie. Zet de schaal in een voorverwarmde heteluchtoven op 180 graden en bak in 30 minuten mooi gaar.
Serveertip
Heerlijk bij gestoofde, gebakken vis of geroosterd vlees.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties