Carpaccio van rode bietjes met geitenkaas en gerookte eendenborst

  • Frans, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 15-01-2014
  • Carpaccio van rode bietjes met geitenkaas en gerookte eendenborst

    Carpaccio van rode bietjes met geitenkaas en gerookte eendenborst

    Carpaccio van rode bietjes met geitenkaas en gerookte eendenborst

  • Carpaccio van rode bietjes met geitenkaas en gerookte eendenborst

    Carpaccio van rode bietjes met geitenkaas en gerookte eendenborst

    Carpaccio van rode bietjes met geitenkaas en gerookte eendenborst

Een verrukkelijk voorgerecht. Dunne plakjes gekookte bietjes gegarneerd met rucola, zachte geitenkaas, plakjes licht verwarmde gerookte eendenborst en walnoten.
Overgoten met een overheerlijke dressing. Dat was genieten!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 gekookte rode bietjes
75 gram rucola
75 gram walnoten
100 gram zachte geitenkaas
12 plakjes gerookte eendenborst
Dressing:
2 eetlepels witte balsamicoazijn
4 eetlepels zonnebloemolie
2 eetlepels walnootolie
peper, zout naar smaak
2 eetlepeles (acacia)honing
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote borden
kaasschaaf

Bereidingswijze

Pel de bietjes. Snij ze met de kaasschaaf in dunne plakken.
Was de rucola (indien nodig). Verwijder zoveel mogelijk de dikke steeltjes.
Rooster de walnoten in een droge koekenpan.
Strooi er tijdens het bakken een druppel zonnebloemolie en een beetje zout over. Dat verbetert de smaak!
Verkruimel de geitenkaas.
Vewarm de plakjes gerookte eendenborst snel rondom in een droge koekenpan. (niet bakken, alleen verwarmen).
Maak de dressing door alle ingrediënten voor de dressing door elkaar te kloppen tot je een gebonden saus krijgt.Leg de plakjes biet iets overlappend rondom de buitenzijde van het bord.
Verdeel de rucola over het midden van de borden.
Verdeel de geitenkaas en de walnoten over de bieten.
Leg op elk bord 3 plakjes lauwwarme gerookte eendenborst.

Serveertip

Lekker met een stukje warm stokbrood.
Ook geschikt voor vegetariërs als je de gerookte eendenborst weglaat.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten